Smartphones

Review – iPhone SE 2020

Review – iPhone SE 2020

iPhone SE 2020

Noul iPHONE SE este un telefon remarcabil care ofera o camera super rapida si perfomanta intr-un design compact la un super pret de aproape 400 de dolari. Noul model SE este usor, ieftin si ofera un design care atrage toate privirile.

Modelul iPhone SE 2020 a fost construit în jurul unui singur obiectiv, acela de a lansa un nou model iPhone cu un cost mai redus si accesibil pentru toate buzunarele.

Noul model al celor de la Apple prezinta urmatoarele specificatii:

Pret : $399 /£419
CPU: A13 Bionic
Memorie : 64GB, 128GB, 256GB
Ecran: 4.7 inch (1334 x 750)
Camera Principala : 12MP (f/1.8)
Camera Frontala: 7MP (f/2.2)
Inregistrarea video: 4K video pana la 60 fps
Rezistenta la apa: IP67
Viata bateriei : pana la 13 ore video playback
Incarcare wireless: Da
Incarcare rapida : Da optional 18W adaptor
Marime: 5.45 x 2.65 x 0.29 inch

Inlocuind modelul iPhone 8, noul iPhone SE ofera, de asemenea, o multime de functii premium pe care nu le veti gasi pe telefoanele care prezinta sistemul de operare Android cuprinse in aceasta gama de preturi incepand de la designul metalic, designul sticlei, funtia de incarcare wireless pana la rezistenta la apa.

iPhone SE 2020 – Pretul si Data Lansarii

Noul model Iphone SE a fost lansat in data de 24 aprilie 2020 si poate fi achizionat la un pret avantajos in functie de memoria dorita: pretul incepe de la $399 pentru 64 GB memorie, 128 GB pentru $499 /£469 si 256 GB pentru pretul de $549 respectiv £569.

Acesta este valabil si se poate achizitiona in tari precum US, UK si Australia dar si in alte piete din intreaga lume.

Desi pentru inceput se zvonea faptul ca noul model va fi denumit iPhone SE 2, Apple a ales sa denumeasca acest model sub numele de iPhone SE 2020

Design si Ecran

Noul model iphone SE prezinta acelasi ecran si design precum precedentul model iPhone 8 2017.Ofera un design vechi dar familiar si un ecran Retina Hd putin intunecat. Va putea fi achizitionat in mai multe culori precum:alb, negru,rosu.

Utilizand acelasi design ,Apple si-a permis sa mentina un buget cat mai scazut pentru realizarea acestui nou dispozitiv, datorita faptului ca nu a fost nevoie sa investeasca intr-un nou proces de fabricatie.

Intr-adevar tinand in mana noul iPhone SE, primul lucru pe care il veti oberva este greutatea acestuia. Veti observa faptul ca este un dispozitiv foarte usor avand in vedere precedentele modele iPhone, care ofera un Ecran mai mare, insa greutatea este pe masura. Probabil majoritatea nu vor observa aceasta schimbare daca trec de pe un model din 2016/2017.

iPhone SE prezinta 5,45 x 2,65 x 0,29 inch și o greutate de 148 gr fiind mai mic și mai ingust decat modelul Google Pixel 3a, insa are aproximativ aceeasi greutate

A13 Bionic Chipset

Mult mai puternic decat modelul iPhone 8, iPhone SE poate sa deschida aplicatii la o viteza mai buna.

Motorul este acelasi ca cel de pe Iphone 8, insa este mult mai imbunatatit. Chiar daca designul este aproape identic cei de la Apple au supraincarcat interiorul acestui model cu un chipset imbunatatit care sa ruleze cu mai multa putere.

Acesta putere suplimentara a fost conceputa cu scopul de a permite noului dispozitiv sa concureze cu gama iPhone 11 in ce priveste viteza cand treceti intre aplicatii,cand faceti editari foto si video dar si deasemenea sa imbunatateasca performantele camerei datorita noii puteri de calcul a chipsetului.

Camera

Camera de pe noul model prezinta rezolutie de 12 megapixeli cu un senzor unic care ofera o procesare avansata a imaginilor si o gama de optiune de inregistrare video.

Nu știm exact care senzor este folosit, Apple nu a confirmat daca a modernizat hardware-ul dar ramane aceeasi camera de 12MP cu o deschidere de f/1.8, astfel incat lasa impresia ca s-a modificat foarte putin senzorul.

Cu toate acestea, Apple a pastrat aceleasi specificatii hardware pentru obiectivul unghiular „normal” pe telefonele iPhone de la iPhone 8, dar a imbunatatit foarte mult calitatea imaginilor – ceea ce sugereaza faptul ca procesorul ruleaza la o capacitate destul de mare.

Bateria si Durata de viata

Durata de viata a bateriei este de aproximativ o zi ,in mod surprinzator, noul chipset nu face lucrurile mai eficiente in privinta aceasta insa incarcarea rapida si cea prin wireless compenseaza semnificativ durata de viata bateriei.

Noua dimensiune a bateriei iPhone SE nu a fost anuntata de Apple, acestia nu au dezvaluit pana in momentul de fata aceasta specificatie, insa stim ca iPhone 8 a venit cu un pachet de alimentare de 1821 mAh si putem anticipa ceva similar si pentru modelul iPhone SE 2020.

Dacă acesta presupunere este intr-adevar reala, atunci este o problema potentiala, deoarece iPhone 8 nu a avut o autonomie foarte buna a bateriei – ar putea sa dureze aproximativ 24h pentru o utilizare normala.

Noul iPhone SE ar trebui sa prezinte in practica o autonomie mai buna a bateriei, deoarece are un motor mai eficient, iar iOS 13.4 este mai eficient in gestionarea consumului de energie.

iPhone SE 2020 Recenzie: Verdict

iPhone SE 2020 este un telefon accesibil pentru orice buzunar raportat la calitate-pret si cel mai bun telefon pe care il puteti obtine la un asemenea pret.

Mi-as dori ca cei Apple sa ofere si un iPhone SE Plus pentru cei care prefera un ecran mai mare, la un pret sa zicem de 499 dolari, dar daca preferati un telefon mai mic, acest telefon nu va va dezamagi.

Urmatorul Pixel 4a de la Google se zvoneste ca ofera camere mai bune si un ecran mai mare decat iPhone SE, dar cu un procesor mai lent. In general, iPhone SE este cel mai bun telefon pentru oricine are un buget scazut.

[saswp-reviews-form]