Tech Hardware

CES 2011: Nvidia GeForce 500M

CES 2011: Nvidia GeForce 500M

NVIDIA anunţă noua serie de unităţi de procesare vizuală GeForce 500M (GPU), destinată notebook-urilor dotate cu noua generaţie de procesoare Intel Core (Sandy Bridge).

Unităţile GeForce 500M vor fi disponibile în cateva dintre cele mai performante notebook-uri ce vor fi lansate în 2011. Aceste unităţi oferă un grad de performanţă optimizat pentru aplicaţii media HD, 3D, aplicaţii pe Internet şi jocuri, dar şi un nivel ridicat de autonomie al bateriei, datorat tehnologiei NVIDIA Optimus. Această tehnologie oferă un nivel superior de autonomie bateriei, prin activarea şi dezactivarea unităţii de procesare vizuală, astfel încât GPU-ul să fie folosit doar cand este necesar.

Noua serie de GPU-uri anunţate azi inlcude:

  • Pentru utilizatorii ce doresc performanţă: GeForce GT 540M, GeForce GT 550M, şi GeForce GT 555M, care oferă un nivel de performanţă cu până la de patru ori mai ridicat, în comparaţie cu soluţiile de grafică integrată şi cu până la de două mai mare în cazul aplicaţiilor DirectX 11, în comparţie cu competiţia.
  • Pentru utilizatorii obişnuiţi: GeForce GT 520M şi GeForce GT 525M care oferă un nivel de performanţă cu până la de două ori mai mare în comparaţie cu soluţiile de grafică integrată.

Doar GPU-urile NVIDIA oferă suport pentru tehnologia NVIDIA Optimus, ceea ce permite bateriei laptop-urilor să funcţioneze mai mult timp prin activarea şi dezactivarea automată a GPU-ului, astfel încât acesta să fie folosit doar când este necesar. Tehnologia NVIDIA Optimus, care a fost anunţată acum mai bine de un an, este acum disponibilă în peste 80% dintre notebook-urile dotate cu unităţile GeForce 500M.

“GPU-urile GeForce 500M, în combinaţie cu tehnologia Optimus, oferă soluţia pentru cele mai versatile notebook-uri create vreodată,” a afirmat Rene Haas, director general al segmentului notebook la NVIDIA. “Alăturarea unei unităţi de procesare grafică impresionantă unui un procesor puternic este soluţia optimizată pentru un notebook performant.”

Doar GPU-urile NVIDIA GeForce 500M GPUs oferă:

  • Suport pentru tehnologia NVIDIA 3D Vision pentru o experienţă imersivă
  • Suport pentru DirectX 11, pentru o experienţă impresionantă în jocuri
  • Suport pentru motorul de fizică PhysX pentru o experienţă în jocuri cat mai aproapiată de realitate
  • Suport pentru arhitectura CUDA pentru aplicaţiile optimizate pentru procesarea pe GPU
  • Driver-ele NVIDIA Verde ce asigură un sistem PC stabil şi optimizat
  • Suport pentru aplicaţia NVIDIA 3DTV Play pentru a asigura o gamă largă de conţinut 3D de la PC la 3D TV

Acer, Alienware, ASUS, Clevo, Dell, Fujitsu, Lenovo, Medion, MSI, Packard Bell, Samsung, Sony, Toshiba şi alţi parteneri au anunţat, in cadrul Târgului Internaţional CES 2011, sisteme bazate pe unităţile GeForce 500M, care reprezintă doar o parte din cele peste 200 de notebook-uri ce folosesc unităţile GeForce 500M, oferite de producători recunoscuţi.