Dezvoltare web Tech

Chrome va primi un update care îl va face mai rapid și mai puțin ”gurmand”

Chrome va primi un update care îl va face mai rapid și mai puțin ”gurmand”

Chrome este încă cel mai popular browser web de pe internet, în ciuda concurenței sporite din partea Microsoft Edge și Mozilla Firefox.

Pentru utilizatorii Chrome care se gândeau să treacă la alte browsere, avem o știre. Într-o postare pe blogul Chromium, Yana Yushkina, manager de produs pentru browserul Chrome, a dezvăluit un viitor update care va permite o creștere a vitezei de căutare atunci când căutați prin intermediul casetei polivalente.

Pentru cei care nu știu, caseta polivalentă este bara din partea de sus a browserului Chrome pentru introducerea adreselor site-urilor web și a interogărilor de căutare.

Ea a detaliat, de asemenea, că browserul va folosi, de asemenea, mai puțină memorie și că echipa a rezolvat o problemă legată de o eroare comună de închidere.

Chrome va primi un update care îl va face mai rapid și mai puțin ”gurmand”

Căutarea în Chrome este acum și mai rapidă, deoarece rezultatele căutării sunt preluate în prealabil dacă este foarte probabil să fie selectată o interogare sugerată, a spus Yushkina. Aceasta înseamnă că vedeți rezultatele căutării mai rapid, deoarece acestea au fost preluate de pe serverul web chiar înainte de a selecta interogarea.

Potrivit lui Yushkina, rezultatele căutării vor apărea în mai puțin de 500 de milisecunde. Wow! Acest lucru va funcționa numai dacă utilizatorii setează Căutarea Google ca motor de căutare implicit.

Pe lângă căutările mai rapide în caseta polivalentă, Chrome va folosi și mai puțină memorie:

Chrome OS arată o reducere totală a memoriei de 15% în plus față de o reducere de 20% a memoriei procesului de browser, îmbunătățind experiența de navigare pe Chromebook atât pentru file simple, cât și pentru mai multe file, a spus Yushkina.

În cele din urmă, Yushkina a detaliat un blocaj obișnuit de oprire și modul în care echipa a rezolvat-o. În esență, cu ani în urmă, echipa de dezvoltatori Chrome a adăugat un cache local care ar ajuta browserul să pornească mai rapid. De atunci, s-a descoperit că acest lucru a adăugat o complexitate crescută pe anumite sisteme de operare, consumând mai multă memorie și provocând opriri. De asemenea, a făcut foarte puțin pentru a crește viteza. Echipa de dezvoltatori Chrome a continuat și a eliminat memoria cache, rezolvând o blocare a închiderii de sus.