Smartphones Tech

Cum instalezi Windows 11 pe un PC incompatibil: metoda oficială de la Microsoft

Cum instalezi Windows 11 pe un PC incompatibil: metoda oficială de la Microsoft

Microsoft a publicat un ghid oficial pentru instalarea Windows 11 pe sisteme pe care aplicația PC Health Check le consider „incompatibile”. Chiar dacă una dintre cerințele de sistem necesare pentru noul sistem de operare este prezența unui procesor din generațiile mai noi, care include suport pentru sistemul de securitate TPM 2.0, compania nu va împiedica utilizatorii care cunosc riscurile și limitările să folosească Windows 11. Iată cum poți porni instalarea Windows 11 pe hardware incompatibil:

 

Pasul 1 – Descarcă Windows 11

Pentru instalarea Windows 11 pe un sistem incompatibil este mai întâi necesară realizarea unui stick de instalare sau descărcarea fișierului ISO original. Acest lucru se face accesând pagina de download Windows 11 de pe site-ul Microsoft, unde ai opțiunea „Create Windows 11 Installation Media”, pentru stick sau „Download Windows 11 Disk Image (ISO)”.

Odată cei ai imaginea ISO sau stick-ul, poți trece la pasul 2.

windows 11 download

Pasul 2 – Activează instalarea Windows 11 fără TPM

Pentru a permite instalarea noului sistem de operare fără un procesor compatibil, este necesară realizarea unei noi intrări în registrul sistemului de operare. Această operațiune nu este complicată, însă este recomandată în principal celor care au mai făcut lucruri similare.

Pentru a accesa Registry Editor din Windows 10, poți deschide meniul Start și să scrii Registry Editor în căsuța de căutare. Deschizi această aplicație și navighezi în folder-ele HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Setup > MoSetup.

Aici trebuie să creezi o nouă intrare: Click dreapta > New > REG_DWORD. Această cheie de registru trebuie să aibă numele „AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU” și în câmpul Value să includă numărul „1”.

Pasul 3 – Restart

Un restart este necesar pentru a salva modificările din registru și pentru a putea porni instalarea Windows 11.

Pasul 4 – Instalarea propriu-zisă

Acum, instalarea Windows 11 poate porni de pe stick sau folosind imaginea ISO descărcată. Totul va funcționa exact așa cum trebuie, însă este important de știut că un procesor compatibil cu TPM 1.2 este în continuare necesar.

Microsoft cere utilizatorilor să citească și să accepte faptul că instalarea pe hardware incompatibil nu este recomandată și că este posibil să nu primească actualizări de securitate pe un astfel de sistem.

sursa: Microsoft, via Bleeping Computer