Smartphones

Cum sa verifici ’’sanatatea’’ bateriei de pe iPhone, Mac si Apple Watch

Cum sa verifici ’’sanatatea’’ bateriei de pe iPhone, Mac si Apple Watch

In cazul in care bateria ta de pe iPhone, Mac sau Apple Watch se descarca foarte repede, atunci iti recomandam sa verifici care este problema. Pentru asta, va trebui sa urmezi cativa pasi simpli, pasi pe care ti vom prezenta in acest articol.

Verifica starea bateriei de pe iPhone

Telefonul tau ruleaza pe iOS 13? Daca da, atunci vestea buna este ca ai la indemana numeroase tool-uri care sa te ajute sa verifici daca bateria mai este buna sau nu. Mai mult decat atat, poti afla si ce anume iti consuma cea mai multa energie.

Pentru a face aceasta verificare, este necesar sa mergi la Settings>Battery>Battery Health, unde trebuie sa vezi daca procentajul a scazut sub 80%.

In cazul in care a scazut, atunci va trebui sa schimbi bateria respectiva, si asta pentru ca indiferent ce ai face, bateria va continua sa se descarce foarte repede.

Pe de alta parte, mai exista si varianta in care bateria telefonului tau este suprasolicitata de o anumita aplicatie pe care o ai instalata in telefon.

Pentru a vedea daca ceva anume ruleaza in background, acceseaza Activity, care se gaseste chiar sub iconita care iti arata nivelul bateriei.

In cazul in care ai urmat pasii mentionati mai sus, si problema inca nu s-a rezolvat, atunci iti recomandam sa iti resetezi telefonul.

Pentru a face acest lucru, mergi la Settings>General>Reset, si selecteaza Reset All Settings. Daca doresti sa stergi toate aplicatiile din telefon, atunci selecteaza Reset All Content and Settings.

Verifica starea bateriei de pe Mac

In general, bateriile pentru PC au o durata de viata destul de limitata, si in plus se si degradeaza in timp. Prin urmare, acestea trebuie schimbate destul de des, mai ales atunci cand vorbim de un laptop Mac.

Inainte de a face orice modificare, este important sa verifici cu exactitate starea bateriei. Problemele legate de durata de viata a acesteia sunt legate mai mereu de procesul runaway sau datorita unei utilizari grele.

Bateriile moderne Mac sunt evaluate pentru 1000 de cicluri, iar modelele ceva mai vechi pentru 300 sau 500 de cicluri.

Pentru a vedea care este exact numarul de cicluri de incarcare efectuate de baterii, trebuie sa selectezi tasta Optiune, apoi pictograma Apple care se gaseste in partea stanga de sus a ecranului, dupa care, comanda ’’Informatii sistem’’.

In fereastra care contine informatii despre sistem, trebuie sa extinzi categoria ’’Hardware’’ din stanga, si mai apoi sa selectezi optiunea ’’Putere’’.

Statisticile pentru baterie vor fi afisate in panoul din dreapta. In cazul in care bateria are cu adevarat o problema, atunci vei vedea afisat mesajul ’’Service baterie’’.

Verifica starea bateriei de pe Apple Watch

Durata de viata a bateriei de pe Apple Watch este una destul de lunga, dar depinde in mare parte de grija pe care tu o ai pentru dispozitivul tau. De aceea, pentru ca bateria sa tine cat mai mult si tu sa te poti bucura de gadget pentru o perioada lunga de timp, este necesar sa iei in considerare cateva sfaturi foarte utile.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca software-ul este actualizat cu cea mai recenta versiune. Actualizarile Apple contin anumite tehnologii avansate, tehnologii care ajuta semnificativ la economisirea energiei.

Asadar, trebuie sa te asiguri ca dipsozitivul tau utilizeaza intotdeauna cea mai recenta versiune software.

Mai mult decat atat, pentru a proteja bateria de pe Apple Watch, dar si gadget-ul in sine, este recomandat sa eviti pe cat posibil, temperaturile ambientale. Zona de confort ideala este cuprinsa intre 16 si 22 grade Celsius.

Temperaturile ambientale care depasesc 35 grade Celsius pot deteriora capacitatea bateriei pentru totdeauna, ceea ce inseamna ca autonomia bateriei va scadea considerabil.

Daca utilizezi dispozitivul intr-un mediu rece, atunci cel mai probabil vei observa o diminuare a duratei de autonomie, dar vestea buna este ca acest lucru este temporar si nu permanent.

Pentru a folosi Apple Watch-ul cat mai mult timp, trebuie sa ai grija de el, si mai ales de bateria acestuia.

Asadar, sfaturile oferite mai sus te vor ajuta cu siguranta sa obtii rezultatul dorit, atata timp cat urmezi cu exactitate pasii pe care i-am mentionat pentru protejarea bateriei de pe Apple Watch.

Indiferent ca folosesti un iPhone, Mac, sau Apple Watch, bateria dispozitivului tau este cea de care trebuie sa ai foarte mare grija.

Numai asa vei putea sa te bucuri de gadget-ul tau pentru mult timp si fara absolut nici un fel de probleme. Prin urmare, informatiile pe care ti le-am oferit in acest articol iti vor fi cu siguranta de un real folos.