Tech Laptop

Cum conectezi laptop-ul la televizor prin WiFi sau HDMI

Cum conectezi laptop-ul la televizor prin WiFi sau HDMI

Datorita tehnologiei ultra moderne, acum poti viziona cu usurinta filmul favorit prin conectarea laptop-ului la televizor. Cum poti face acest lucru, prin conectare WiFi sau HDMI, vom discuta in cele ce urmeaza. Prin urmare, iata ce trebuie sa faci.

Cum conectezi laptop-ul la televizor prin HDMI

Una dintre cele mai populare metode de conectare a laptop-ului la TV este cea prin HDMI, metoda de conectare care nu este doar simpla ci si rapida.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza acest lucru sunt urmatorii:

1. Inainte de a face orice altceva, trebuie sa verifici porturile disponibile pe TV pentru a stii cu exactitate cum poti realiza conectarea.

In cazul in care televizorul pe care il detii este ceva mai nou, atunci cu siguranta vei gasi in lateral sau in spate VGA si/sau HDMI. In general, televizoarele mai vechi s-ar putea sa nu fie prevazute cu aceste porturi.

2. Urmatorul pas este sa verifici laptop-ul.

La fel ca si in cazul televizoarelor, laptop-urile mai vechi nu permit conectarea la un televizor. Asadar, verifica acest lucru cu atentie.

3. Realizeaza conexiunea.

In cele mai multe situatii, utilizatorii folosesc conexiunea VGA, pentru ca este foarte simplu de realizat, fiindu-ti necesar doar un cablu VGA standard.

Foarte important de retinut este faptul ca daca alegi conexiunea VGA, vei putea transmite doar video, fara audio.

Vestea buna este ca o mare parte din televizoarele si laptop-urile noi sunt dotate cu numeroase porturi HDMI, ceea ce permite utilizatorului sa se bucure de o calitate extrem de buna a imaginii.

Mai mult decat atat, se va rezolva foarte simplu si rapid si cu transmisia audio.

4. In timpul conectarii cablurilor asigura-te ca atat televizorul cat si laptop-ul sunt inchise.

Doar dupa ce ai conectat cablul poti deschide televizorul si laptop-ul. Pe TV este necesar sa navighezi in meniu pana ce ajungi la primul program, si sa urmezi apoi procedura pentru identificarea VGA, HDMI, sau PC.

5. Conectarea se realizeaza doar dupa ce alegi canalul corespunzator.

O mare parte din laptop-urile disponibile pe piata in prezent detin si o tasta speciala pentru comutare pe TV sau monitor.

Odata selectata aceasta tasta, comutarea se realizeaza in mod automat. Imediat ce vei face acest lucru te poti bucura de filmul preferat.

Cum conectezi laptop-ul la televizor prin WiFi

Daca iti doresti o alta optiune de conectare a laptop-ului la televizor, atunci conectarea WiFi poate fi o solutie excelenta pentru a obtine rezultatul dorit.

In functie de capacitatea laptop-ului tau, poti realiza acest lucru sau nu. Anumite dispozitive au incorporat un sistem wireless numit WiDi, sistem care functioneaza precum un receptor compatibil, cum ar fi Netgear sau Push2TV.

In plus, mai exista si anumite sisteme wireless care se pot conecta simplu si rapid la portul HDMI de pe TV si laptop, astfel incat sa transmita semnal video wireless.

Acestea sunt de cele mai multe ori destul de ieftine, insa o mare parte din sistemele video fara fir au un impact destul de mare in ceea ce priveste calitatea video, si in plus, pot sa introduca o desincronizare intre audio si video.

Kiturile cele mai recomandate sunt modelele GigaView821 si Marmitek cu 25 metri wireless, in timp ce kitul IOGearGW3DHD functioneaza la nici mai mult nici mai putin de 30 metri.

Chrome Google face o treaba destul de buna, si este foarte simplu de utilizat pentru o conectare eficienta a laptop-ului la televizor prin WiFi. Ce ofera de fapt conexiunea unui laptop la televizor prin WiFi?

Ei bine, in primul rand te elibereaza de munca inutila, si mai exact, nu mai este nevoie sa tragi cablul de retea LAN din router.

Pe de alta parte, este important de stiut faptul ca daca ai o viteza scazuta la Internet, atunci cel mai probabil conexiunea Wi-Fi nu este cea mai buna optiune pentru tine, si asta pentru ca transmisia fara fir va pierde din viteza Internetului.

Pasi pentru conectarea WiFi a laptop-ului la televizor

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa accesezi setarile televizorului. Selecteaza apoi pictograma roata, iar in meniu alege ‘’Retea’’ sau ‘’Conectati-va la o retea WiFi’’.

Imediat ce vei face acest lucru, se va deschide o fereastra unde vei putea vedea toate retelele wireless disponibile. Conecteaza TV-ul la WiFi tastand o parola. Selecteaza reteaua dorita, introdu parola, si da click pe ‘’Conectati’’.

In cazul in care reteaua WiFi este ascunsa, atunci in meniul de conectare va trebui sa selectezi ‘’Configurati o retea Wi-Fi ascunsa’’. Tasteaza numele retelei, selecteaza tipul de securitate, si introdu parola daca este necesar.