Masini Tech

Dacia vinde bine și în Franța

Dacia vinde bine și în Franța noiembrie 8, 2021
Dacia-vinde-bine-si-in-franta

Mai exact, în luna octombrie, producătorul român a vândut peste 10.000 de autoturisma pe piața din Hexagon!

Cifra este cu atât mai importantă, dacă este să observăm că în 2021, Dacia a crescut în vânzări cu aproape 25%, fiind singura marcă din grupul Renault care a reușit să se mențină pe o traiectorie pozitivă.

Dacia vinde bine și în Franța

Dacia are momentan o cotă de piață de 7,4%, adică reprezintă jumătate din ce deține tot grupul Renault în țara de origine. Iar producătorul nostru nu a ajuns nici pe departe la cifrele înregistrate în cel mai bun al al lor, 2019.

Dacia este printre cele mai populare mărci în Franța, având ca modele principale Sandero și noul Spring. În octombrie au fost vândute 62.638 de exemplare Sandero, multe dintre acestea fiind în versiunea Stepway. Astfel, Sandero este al treilea cel mai vândut model al grupului Renault în luna octombrie. În același timp, și electricul Spring se bucură de un succes în categoria mașinilor electrice. Acesta s-a vândut în 2204 unități, fiind a doua cea mai populară mașină electrică după Renault Zoe și peste Tesla Model 3. Și Duster se află în top 10 cele mai vândute modele în octombrie, cu 25.098 de exemplare înmatriculate.

Per ansamblu, grupul Renault a avut vânzări cu aproape 30% mai mici decât aceeași perioadă a anului trecut, în linie cu piața auto din Franța.