Tech

Dell – cărucior pentru mini laptop-urile educaţionale

Dell – cărucior pentru mini laptop-urile educaţionale

În cadrul evenimentului Dell Technology Camp din Londra, compania a prezentat un accesoriu important pentru şcoli, ca parte a proiectului său educaţional: căruciorul pentru mini laptop-urile Latitude 2110.

Mini laptop-ul Dell Latitude 2110 este un portabil destinat în principiu mediului educaţional, creat pentru a fi utilizat în şcoli. Şi dacă este relativ uşor să împarţi 20-30 de netbook-uri unei clase de elevi mititei şi să îi convingi să lucreze pe ele, nu e la fel de uşor şi să le întreţii pe toate. Prin urmare, compania s-a gândit la profesorii şi învăţătorii puşi faţă în faţă cu această problemă şi, pentru a le uşura munca, a creat căruciorul pentru mini laptop-uri.

Acesta a fost prezentat în cadrul Dell Technology Camp din Londra, un eveniment anual aflat la a doua ediţie, care a strâns anul acesta peste 70 de jurnalişti şi specialişti şi care are ca scop general prezentarea tuturor produselor şi serviciilor lansate de către companie în ultimele 12 luni. Căruciorul serveşte drept un fel de docking station şi poate depozita şi reîncărca până la 30 de mini laptop-uri, la sfârşitul unei zile de lucru cu elevii. De asemenea, prin intermediul său, profesorii pot trimite şi sincroniza documente, se pot face update-uri şi verificări de sistem. Căruciroul este dotat şi cu un sistem de securitate şi alarmă. Îl puteţi vedea mai bine în videoclip-ul de mai jos.