Tableta Tech

DELL pregateste tablete noi cu Microsoft Windows RT

DELL pregateste tablete noi cu Microsoft Windows RT

Gigantul producător de calculatoare DELL și-a reafirmat susținerea completă pentru sistemul de operare Microsoft Windows RT. Se pare că reprezentanții companiei au declarat că echipele de ingineri deja lucrează la noi produse pentru Windows RT, iar acestea vor fi mai ușoare și mult mai performante decât DELL XPS 10.

Alţi producători sunt reticenți în a construi și a face marketing pentru produse care se bazează pe Windows RT, pentru că vânzările sunt extrem de slabe. Ciudatul sistem de operare de la Microsoft arată la fel ca Windows 8, dar nu funcționează decât cu procesoare ARM. Windows RT nu are nici un fel de compatibilitate cu programe care rulează pe procesoare x86 de la AMD sau Intel.

Asta nu este cea mai bună situație pentru Microsoft, căci incompatibilitatea cu uriașa bază software de programe x86 este un mare dezavantaj pentru Windows RT. Totuși, ideea de a construi un sistem de operare care rulează în mod exclusiv pe procesoare ARM nu este chiar așa de rea. Dacă Microsoft ar fi oferit vreo posibilitate de emulare în Windows RT, programele x86 obișnuite ar fi suferit scăderi considerabile de performanță și creșterea energiei consumate ar fi fost un efect secundar evident.

Așadar, dacă un dezvoltator vrea ca programul său x86, care funcționează în Windows 8, să funcționeze și în Windows RT, atunci trebuie sa lucreze din greu și să construiască o versiune ARM. Asta poate să însemne muncă multă pentru dezvoltator, dar acest aspect este în avantajul utilizatorului. Clientul va avea un program perfect optimizat pentru procesoare ARM, cu performanțe foarte bune și consum energetic scăzut.

Tableta DELL XP 10 pentru Windows RT este motorizată de un procesor dual core Qualcomm SnapDragon S4 cu o frecvență maximă de 1.5 GHz și are un preț de numai 449 USD, în Stalele Unite. Ne așteptăm ca următoarele tablete să vină cu procesoare quad core, dar nu au fost făcute publice informații despre configurația hardware a următoarei generații de produse cu Windows RT, de la DELL.