Tech

DELL Solutions Tour 2013 | Laptop News

DELL Solutions Tour 2013 | Laptop News

Două dintre cele mai importante aspecte discutate la DELL Solutions Tour 2013 au fost „cloud computing” și conceptul BYOD. BYOD este prescurtarea de la „bring your own device” și asta înseamnă că angajatul va lucra pe propriul său dispozitiv (laptop, tabletă sau telefon inteligent) care ar putea fi achiziționat de companie. Lucrul la propriul notebook, care este conectat la un desktop virtual, simulat pe serverele de cloud ale companiei, este o idee interesantă, dar reprezintă o schimbare dramatică și costisitoare.

DELL nu avea capacitatea de a oferi soluții atât de complexe, dar prin achiziționarea a unui număr semnificativ de firme și tehnologii, pe parcursul ultimilor trei ani, gigantul american este acum în poziția de a oferi soluții complete end-to-end. Asta înseamnă că DELL va furniza clientului software-ul și consultanța necesară pentru a își analiza propria afacere și pentru a selecta soluția could cea mai potrivită pentru particularitățile necesităților sale.

Producătorul de computere ne-a prezentat și noile servere DELL PowerEdge VRTX care combină practic harware-ul de procesare, de stocare a datelor și de rețelistica, în aceeași carcasă. Asta înseamnă că până și companiile mici vor avea posibilitatea de a implementa o soluție de cloud server care să simplifice și să optimizeze managementul, backup-ul și securitatea datelor.

Peste 90% dintre companii au deja un plan de abordare a tehnologiilor de virtualizare, în următorii ani. Chiar acum, peste 60% din noile servere comercializate sunt virtualizate și, în numai doi ani, numărul serverelor x86 cu virtualizare se va dubla.

În numai un an, peste 50% din numărul de unități desktop profesionale nou instalate vor funcționa pe resursele unor sisteme virtualizate. Asta înseamnă că, în curând, vom folosi tehnologii de tip could, de pe telefonul, laptop-ul sau smartphone-ul personal, indiferent dacă ne surâde ideea sau nu.