Tech

Display-uri Pixel Qi de 10.1 inch – disponibile

Display-uri Pixel Qi de 10.1 inch – disponibile

Încă de pe la începutul lunii martie cei de la Pixel Qi au anunţat că plănuiesc să ofere utilizatorilor kit-uri “Do it Yourself”, cu display-uri Pixel Qi pe care aceştia le pot cumpăra separat şi pe care să le poată instala apoi pe netbook-urile proprii, în locul LCD-urilor.

Iată că într-un final a ajuns pe piaţă un astfel de kit DIY. Deocamdată display-ul este disponibil numai în versiunea de 10.1 inch şi este compatibil oficial doar cu două mini laptop-uri – Samsung N130 şi Lenovo S10-2, însă cel mai probabil lista se va mări pe măsură ce vor fi testate şi alte modele. Conform instrucţiunilor, să înlocuieşti ecranul LCD al netbook-ului propriu cu display-ul Pixel Qi este o operaţiune simplă, care nu poate dura mai mult de 5-10 minute (desigur, în condiţiile în care ai măcar o vagă idee despre ce trebuie să faci).

Display-urile Pixel Qi pot funcţiona atât ca un LCD normal color, cât şi ca un e-paper alb-negru şi principalul lor avantaj este că pot creşte foarte mult autonomia bateriei. De asemenea, sunt perfect vizibile în lumina soarelui. În modul alb-negru, consumă cu până la 80% mai puţină energie decât un LCD obişnuit şi, o caracteristică specială faţă de e-ink, pot rula videoclip-uri.

Trusa Pixel Qi DIY (Do it Yourself) costă 275 de dolari.