Tech

Donald Trump numește Bitcoin „o înșelătorie împotriva dolarului”

Donald Trump numește Bitcoin „o înșelătorie împotriva dolarului”

Fostul președinte american Donald Trump a declarat pentru Fox Business că vede Bitcoin ca o „înșelătorie” care afectează valoarea dolarului american.

„Bitcoin, pare doar o înșelătorie”, a spus Trump. “Nu-mi place pentru că este o altă monedă care concurează împotriva dolarului.” El a adăugat că dorește ca dolarul să fie „moneda lumii”.

Comentariile sale apar in urma știrilor aparute, si anume “El Salvador intenționează să facă plata legală in criptomonede.”

Prețul Bitcoin a scăzut constant de la începutul lunii mai și inca nu și-a revenit.

Căderile au fost atribuite pe scară largă Chinei, interzicând băncilor și firmelor de plăți interzise să furnizeze servicii legate de tranzacții cripto-valutare, precum și producătorului de mașini electrice Tesla care a anunțat că nu va mai accepta moneda cu o săptămână înainte de aceasta.

Bitcoin este de fapt o amenințare la adresa monedei? Iată ce cred experții despre care am vorbit.

„Bitcoin este o amenințare pentru toate monedele majore”

Justin Urquhart-Stewart, cofondator al Seven Investment Management și al platformei de investiții regionale, consideră că Bitcoin are o amenințare potențială de destabilizare a monedelor „pentru că a decolat în așa fel încât a creat un apel popular fără nicio putere financiară solidă” .

El pune creșterea Bitcoin pe urma persoanelor publice precum Elon Musk „comportându-se prost”, ceea ce face ca publicul larg să perceapă că cripto-moneda este credibilă.

„Bitcoin este periculos, deoarece încearcă să creeze un nivel de credibilitate la o valoare nesigură și complet nefondată”, spune el pentru BBC.

„Destul de des, pariorii nepăsători sunt atrași la momentul nepotrivit de ceva despre care cred că pot câștiga rapid – pentru ei, nu contează ce este, indiferent dacă este Bitcoin sau GameStop sau AMC, este ceva pe care poți paria.”

El spune că este o tendință de creștere a tinerilor care sunt oarecum pricepuți la tehnologie, „precum tehnologii hobby”, își asumă riscuri uriașe, deoarece nu au fost educați în mod corespunzător în domeniul finanțelor.

Dl Urquhart-Stewart crede cu tărie că programa națională ar trebui să includă educație despre cum să dezvolte finanțele familiei de-a lungul generațiilor.

„Ceea ce avem acum este o generație tânără de pariori care nu au cunoștințe de planificare și dezvoltare financiară”, subliniază dl Urquhart-Stewart.

„Înțeleg cum să cumpere și să vândă lucruri, dar nu au niciun concept despre cum să creeze bogăție pe termen lung.”

Nicio amenințare la adresa dolarului

În schimb, Neil Wilson, analist șef de piață pentru Markets.com, consideră că Bitcoin nu este cu siguranță o monedă.