Stiinta Tech

Echipa care a filmat primul lungmetraj în spațiu s-a întors pe Terra

Echipa care a filmat primul lungmetraj în spațiu s-a întors pe Terra octombrie 19, 2021
roscosmos

Dacă aveți impresia că este o premieră mondială – și spațială – aflați că așa este. Și nu americanii au realizat-o, ci niște cineaști din Rusia, susținuți și finanțați direct cu binecuvântarea lui Vladimir Vladimirovici Putin.

Pentru cei mai tineri, aflați totuși că școala de cinematografie rusă nu este ceva nou, ci are vechime și calitate în spate. Este drept că, la fel ca literatura lor, nu este pentru oricine și nu este deloc comercială, dar calitate are.

Revenind la situația de față, echipa care a filmat pe Stația Spațială Internațională timp de șase luni și care a revenit ieri pe pământ, este formată din actrița Yulia Peressild și regizorul Klim Chipenko. Aterizarea a fost efectuată în Kazahstan, iar întregul eveniment a fost transmis live de către Roscosmos, agenția spațială rusă.

Filmul are doar un titlu provizoriu „The Challenge” (Provocarea), iar intriga lui a fost în mare parte ținută secret, la fel ca bugetul producției. Știm doar că urmărește experiența unui chirurg care este trimis pe Stația Spațială pentru a salva un cosmonaut. Rămâne să vedem la premieră dacă și reușește.

În acest moment, Rusia a bifat o nouă premieră în spațiu, după primul satelit trimis pe orbită, primul animal în spațiu, Laika, primul bărbat în spațiu, Yuri Gagarin, și prima femeie, Valentina Tereșkova.

Apropo, NASA negociază cu Tom Cruise și Space X un proiect similar. Nu, nu este o glumă!

Nu știu voi, dar eu aș plăti biletul la un film rusesc despre spațiu. Chiar așa, voi?

Sursa: cnn.com