Audio

Elgato Wave

Elgato Wave iulie 5, 2020
1-2

Noul microfon Wave 3 de la Elgato se numara printre cele mai de succes. In colaborare cu Lewitt, o companie audio de renume, Wave 3 oferă un sunet de inalta calitate.

Cu ajutorul programului pe care il detine, Elgato poate rezolva chiar si o problema pentru creatorii de conținut: înregistrarea cu mai multe microfoane si surse audio, toate intr-o singură aplicație. In mare parte este realizat din plastic.

Elgato Wave 3 design

Elgato Wave 3 design

Cu finisajul sau negru-satinat, Elgato Wave 3 este chiar foarte elegant. Microfonul este atasat de baza circulara, avand un cablu USB-C gros de 6,5. In partea din fata a acestuia, veti gasi un buton multifunctional care, atunci cand este apasat, trece la controlul volumului castilor si, daca mai este apăsat inca o data, comuta pentru a controla mixajul audio mic / pc.

Toate aceste functii sunt indicate de luminile LED ce sunt incorporate pe partea frontala a microfonului. Volumul pentru toate cele 3 este înregistrat individual prin intermediul luminilor LED de deasupra butonului multifunctional.

Avantajul acestui microfon este butonul de mutare integrat perfect in partea de sus. Este nevoie doar de o usoar atingere pentru a muta. In partea din spate a Wave 3, veti gasi o intrare USB-C si mufa de monitorizare a castilor de 3,5 mm.

Wave 3 este un microfon USB foarte atractiv, dar veti observa ca, o treime din el este fabricat din plastic. Cea mai mare parte a greutatii (1,3 kilograme) se află la baza, spre deosebire de

Blue Yeti Nano (1,4 kilograme), care este in intregime din cauza constructiei sale metalice. Datorita designului sau ușor din plastic, Elgato Wave 3 este perfect potrivit pentru calatorii.

 

Calitatea microfonului Elgato Wave 3

3-1

Elgato a facut echipa cu inginerii audio de la Lewitt pentru a proiecta Wave 3, aspect ce se poate vedea in calitatea înregistrarilor.

Pentru cei care nu cunosc compania Lewitt, ea este cunoscuta pentru producerea de microfoane pentru studiouri profesionale, spectacole live si crearea de continut.

In interiorul Wave 3 se afla un microfon condensator cu model polar cardioid, care este realizat pentru a capta cea mai larga frecventa a sunetului.

Cu o rata maximă de 96 de kilograme si o adancime maxima de 24 de biti, claritatea sunetului este fantastic de clara.

Wave 3 are o tehnologie patentata Clipguard incorporata in convertorul sau analog-digital, care permite doar 115 de decibeli. Asta inseamna ca Wave 3 reduce automat undele sonore depasite, inainte de a le trimite pe computer, asigurandu-va ca inregistrarile sau fluxurile dvs. nu sunt distorsionate si ca nu le veti redimensiona niciodata in timpul inregistrarii.

Cealalta caracteristica este filtrul pop intern, care imbunatateste, de asemenea, calitatea sunetului inregistrarilor dvs.

Am realizat mai multe inregistrari cu Elgato Wave 3 in diferite medii. Primele mele sesiuni realizate acasa au fost fantastic de clare. Elgato sugereaza o distanta nici prea mica, nici prea mare fata de microfon pentru o calitate excelenta a inregistrarii.

Au fost obtinute inregistrari excelente chiar si la 2 – 3 m distanta.

De asemenea, am înregistrat in aer liber si am fost impresionat de cat de bine a capturat microfonul, chiar si la 2 – 3 metri distanta. Wave 3 a selectionat, de asemenea, sunetele minunate ale pasarilor si, uneori, zgomotele date de elicoptere si avioane.

Indiferent unde am fost, inregistrarile pe care le-am făcut au fost super clare, fara distorsiuni, chiar si dincolo de intervalele de distanta recomandate.

Software-ul

4-1

Similar cu majoritatea microfoanelor USB de pe piata, Wave 3 are un software conceput pentru a imbunatati performantele sale. Setarea software-ului Wave Link este foarte rapida si usoara.

Nu numai ca va ofera mai mult control asupra microfonului, a volumului castilor, dar poate oferi si posibilitatea de a controla pana la alte opt intrari audio si resurse pe care computerul le foloseste.

In plus, puteti controla resursele externe din afara microfonului, cum ar fi sunetul extras din browserul web sau chiar un mic USB conectat la computer.

Aceasta placa digitala va permite sa creati doua mixuri de iesire independente in timp ce lucrati in tandem cu alte programe software, cum ar fi OBS, Audacity sau propriul Stream Deck pentru Elgato, pentru a putea oferi utilizatorului mai multe avantaje.

Dar cea mai mare caracteristica este software-ul Wave Link de la Elgato. Majoritatea creatorilor de conținut PC sunt conștienti ca este imposibil sa conectam mai mult de un microfon care sa inregistreze piese audio separate.

Se poate face acest lucru pe un Mac prin Garageband, insa nu este deloc usor. Cu Wave Link inregistrarea mai multor microfoane va deveni o experienta perfecta indiferent de sistemul de operare.

Concluzii

Elgato Wave 3 este un microfon USB excelent. Este un dispozitiv care oferă un sunet excelent, indiferent daca transmiteti in direct sau inregistrati. Software-ul este ușor de utilizat si va permite combinarea mai multor surse audio, inclusiv mico-uri.

Cu toate acestea, va putea inregistra mai multe surse pe o singura piesa. In plus, este ușor și necesar pentru calatorii si pare elegant si profesional.

 

Name
Comment