Tech Stiinta

Baterii incarcate prin vibratii

Baterii incarcate prin vibratii

De ce sa mai ai grija incarcarii bateriilor cand specialistii au inventat bateriile care se incarca prin vibratii. Tehnologia a evoluat extrem de mult de-a lungul timpului, si asta pentru a simplifica vietile oamenilor.

Prin urmare, acum te poti bucura de baterii care de indata ce sunt ‘’zgaltaite’’ se incarca ultra rapid.

Ce trebuie sa stii despre aceste baterii

Bateriile care se incarca prin vibratii au fost de curand dezvoltate de Brother industries, o companie care are la baza in principal domeniul painting-ului. Bateriile nu vor putea fi utilizate pentru masini sau gadget-uri ci doar pentru o telecomanda de televizor.

Reprezentantii companiei ne aduc la cunostinta faptul ca o telecomanda de televizor poate fi foarte simplu utilizata prin scuturare astfel incat sa genereze electricitate.

Aceste produse de-a dreptul inovatoare, denumite Vibration-Powered Generating Battery, pot inlocui cu succes clasicele baterii de tip AA si AAA.

Ele pot fi folosite cu incredere impreuna cu dispositive care nu consuma electricitate in permanenta si care au si un consum destul de scazut de energie, de aproximativ 100mW.

O telecomanda obisnuita consuma intre 40 si 100mW.

Bateriile incarcate prin vibratii au marimea unor baterii de tip AA si AAA, iar in interiorul carcasei exista atat un generator cu inductie electromagnetica cat si un condensator electric care are strat dublu si o capacitate de 500mF.

In general, capacitatea medie a generatorilor de marime clasica AA este cuprinsa intre 10 ai 180mW.

Indiferent daca esti departe de o sursa de energie sau pur si simplu vrei sa te simti mult mai comod in locuinta ta, atunci aceste baterii care se reincarca prin vibratii iti vor fi cu siguranta de un real folos.

Avantajele bateriilor incarcate prin vibratii

Pe langa utilitatea lor in ceea ce priveste telecomenzile TV, acestea mai pot fi folosite cu succes si pentru lanterne.

Cu siguranta acest avantaj va incanta pe oricine, mai ales pe cei care obisnuiesc sa mearga destul de des cu cortul la munte si au nevoie in permanenta de o lanterna functionala.

Aceste gadget-uri sunt un fel de generatoare mici, si sunt special concepute sa inlocuiasca excelent clasicele baterii AA si AAA.

Tot ceea ce trebuie sa faca utilizatorul este sa introduca bateriile in spatiul special destinate acestora, fie ca este vorba de o telecomanda fie ca este o lanterna, si mai apoi sa zgaltaie dispozitivuln scurt si in toate directiile pentru cateva secunde.

Astfel, bateriile se vor incarca si vor genera electricitatea de care lanterna sau telecomanda au nevoie pentru o functionare optima.

Un alt avantaj al acestor baterii inovatoare este acela ca utilizatorii vor reusi sa economiseasca destul de multi bani, cu atat mai mult cu cat bateriile normale obisnuiesc sa se descarce destul de repede si trebuie inlocuite in mod regulat.

Mai mult decat atat, si mediul inconjurator va fi extrem de protejat, iar impactul va fi cu siguranta unul pozitiv. Asadar, avem de-a face cu niste baterii care sunt nu doar extrem de economice ci si ecologice.

In lumea moderna in care traim, si mai ales pentru ca poluarea este o problema reala si destul de grava in momentul de fata, este esential sa folsoim cat mai multe produse ecologice, din absolut toate categoriile.

Doar asa putem aduce cu totii o contributie pozitiva asupra mediului inconjurator. Asadar, daca cercetatorii vim cu astfel de idei inovatoare, practice, si extrem de benefice, nu ar trebui sa ezitam si sa le acordam si noi o sansa.

Este si cazul acestor baterii care se incarca prin vibratii si care cu siguranta vor fi indragite de utilizatorii din intreaga lume inca de la prima utilizare.

Bateriile incarcate prin vibratii sunt fara doar si poate o inventie spectaculoasa care este menita sa ne simplifice vietile si sa protejeze cat de mult posibil mediul inconjurator.

[saswp-reviews-form]

1-2
Postarea Anterioara

Cea-mai-buna-casca-bluetooth
Postarea Urmatoare