Tech

EzAir EZR601AV | Laptop News

EzAir EZR601AV | Laptop News

Din păcate, nu toate laptop-urile sau mini laptop-urile vin echipate cu port HDMI, dar de multe ori n-ar strica să poţi vedea un film pe un ecran mai mare. Japonezii de la EzAir s-au gândit la această mică problemă şi vor lansa o trusă HDMI wireless, EZR601AV, care va permite conectarea portabilului la un HDTV fără prea multă bătaie de cap.

Astfel, aparatul de transmisie din trusă se conectează la netbook / notebook prin intermediul USB. Aparatul de recepţie are atât mufă HDMI, cât şi mufă VGA, pentru conectarea la un HDTV sau la un alt monitor mai mare. Cele două aparate sunt legate printr-o conexiune wireless şi pot funcţiona la o distanţă unul de celălalt de până la 10 m în aceeaşi încăpere. Cu HDMI, este suportată o rezoluţie maximă de 1280 x 720 pixeli, în timp ce prin intermediul VGA sunt suportaţi 1400 x 1050 pixeli. Din păcate, aparatul EZR601AV nu suportă HDCP, deci nu se pot rula videoclipuri Blu-Ray.

Cerinţele minime de sistem pentru a utiliza acest kit wireless HDMI sunt un procesor Intel Atom la 1.6 GHz şi 512 MB de memorie RAM. EZR601AV este compatibil cu sistemele de operare de la Windows (XP, Vista şi Windows 7). Interesant este că oferă două moduri de display – permite fie “oglindirea” display-ului portabilului în “mirror mode” (utilizatorul vizionează pe ecranul mare ceea ce rulează pe ecranul laptop-ului / mini laptop-ului), fie extinderea lui în “multi-display mode” (permiţând utilizatorului să lucreze pe netbook şi în acelaşi timp să vadă pe HDTV un film)

În Japonia, trusa EZR601AV a celor de la EzAir se va lansa pe 12 aprilie, la un preţ echivalent cu 147 de dolari. Probabil că va trebui să mai aşteptăm un pic până va ajunge şi pe piaţa internaţională.