Tech Video

FIFA World Cup 2014 in format 4K

FIFA World Cup 2014 in format 4K

Sony, partener oficial FIFA, oferă o gamă largă de produse 4K, de la echipamente de transmisie, până la dispozitive compatibile 4K destinate consumatorilor (televizoare, proiectoare și camere video), totul pentru o experiență incredibilă. Mai mult, Sony pune la dispoziție soluții unice pentru realizarea filmelor în format 4K, care acoperă întregul proces tehnic: filmare, producție și vizionare. Prin intermediul unor astfel de inițiative comune, Sony și FIFA doresc să accelereze adoptarea tehnologiei de vizionare 4K:

・ Sony și FIFA colaborează pentru a produce filmul FIFA World Cup 2014 în format 4K (“Official 4K Film”). Pelicula va include o selecție de secvențe filmate în timpul meciurilor, inclusiv din finala campionatului mondial de fotbal. Ulterior, aceasta va fi disponibilă online, prin intermediul serviciilor de distribuție 4K, după încheierea FIFA World Cup 2014.

・ FIFA va utiliza echipament profesional Sony 4K pentru filmarea integrală a unui meci din șaisprezecimile campionatului (disputat pe 28 iunie), respectiv din sferturile de finală (4 iulie) și finală, ce va avea loc pe 13 iulie pe Estadio do Maracanã, Rio de Janeiro.

・ Sony va oferi suport tehnic federației, inclusiv în dezvoltarea unui sistem de producție live în format 4K. Produsele și soluțiile Sony, printre care se numără camera CineAlta 4K PMW-F55, unitatea de stocare AV multi-port PWS-4400, monitorul LCD 4K PVM-X300 și switcher-ul multi-format MVS-7000X (sau similar), vor fi utilizate pentru a filma FIFA World Cup 2014. Ulterior, înregistrările vor fi îmbinate în pelicula oficială 4K.

・ În cadrul standurilor de prezentare Sony, localizate pe anumite stadioane FIFA World Cup 2014, dar și la evenimentele “FIFA Fan Fest™” destinate publicului și găzduite de federație, vizitatorii vor putea viziona trailerele filmului oficial, produse în format 4K, la 60 de cadre pe secundă.

・ Utilizatorii din întreaga lume vor putea viziona aceste trailere în format 4k/60cps pe televizoarele Sony BraviaTM compatibile 4K, în cadrul showroom-urilor Sony, precum și în magazinele de profil, inclusiv în cele ale companiei Sony.

Soichi Kawachi, VP responsabil pentru parteneriatul dintre FIFA și Sony explică: “Suntem încântați să putem oferi o experiență complet nouă de vizionare la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, cel mai mare eveniment sportiv din lume. Valorificând tehnologia noastră 4K de ultimă oră și cele mai noi produse și soluții împreună cu parteneriatul cu FIFA, oferim o experiență de divertisment unică și interesantă ce îmbină emoția meciurilor de fotbal ce au loc în Brazilia cu profunzimea și intensitatea oferite de rezoluția 4K Ultra HD.”

La Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Sony și FIFA vor profita de expertiza tehnologică acumulată prin sesiuni extensive de înregistrări 4K, pentru a surprinde toate momentele memorabile, dar și viteza, puterea și emoția fotbalului de calitate. Tehnologia 4K va permite surprinderea fidelă, cu o intensitate fără precedent, a dinamismului golurilor, a expresiilor subtile întipărite pe fețele jucătorilor, dar și a pasiunii suporterilor. Totodată, Sony și FIFA își vor accelera eforturile comune, astfel încât să ofere unui număr cât mai mare de utilizatori acțiunea și emoția Campionatului Mondial de Fotbal în format 4K.