Laptop Tech

Fujitsu LifeBook E753, E743, E733 – business laptop

Fujitsu LifeBook E753, E743, E733 – business laptop ianuarie 4, 2022Leave a comment
Featured-image

Compania japoneză Fujitsu este cunoscută pentru calitatea şi fiabilitatea produselor sale, iar acum tocmai a lansat o noua linie de laptop-uri care au ca ţintă utilizatorii de business sau cumpărătorii orientaţi puternic spre productivitate în general. Caracteristica principală a noilor produse este aceea că încearcă să se încadreze în dimensiunile impuse de standardul UltraBook, dar fără să facă vreun compromis în ceea ce priveşte fiabilitatea sau productivitatea.

Vorbim despre trei laptop-uri care se numesc oficial LifeBook E753, E743 şi E733, iar accestea au fost prezentate în cadrul expoziţiei CeBit 2013. Aceste dispozitive sunt foarte bine construite şi rezistente. Brandul Fujitsu LifeBook este considerat în general o garantie a înaltei calităţi, a ingineriei bine gândite şi a unui nivel ridicat de productivitate aproape universală.

Diferenţa principală dintre cele trei modele constă în faptul că primul are un ecran de 15.6 inch, iar celelalte vin cu display-uri de 14 inch şi respectiv 13 inch. Modelul cel mai mare are două optiuni privind ecranul. Poate veni cu un display cu rezoluţie HD standard de numai 1366 pe 768 pixeli, dar se poate opta şi pentru un ecran Full HD cu rezoluţie de 1920 pe 1080 pixeli. Este important să menţionăm că toate cele trei notebook-uri vin cu display IPS, iar calitatea imaginii este cât se poate de bună.

Modelul intermediar, de 14 inch, vine cu un panou de tip HD+ şi asta înseamnă că suportă o rezoluţie maximă de 1600 pe 900 pixeli, iar cel mai mic membru al noii familii are o rezoluţie de numai 1366 pe 768 pixeli, pe ecranul sau de 13 inch. De asemenea, subliniem faptul că toate cele trei mobile folosesc aceeaşi placă de bază, fapt care duce la o scădere seminificativă a costurilor de operare pentru că administratorul de sistem poate folosi aceeaşi imagine de backup pentru oricare dintre notebook-uri.

Producătorul a făcut tot posibilul să ţină masa şi volumul dispozitivelor în limite cât mai modeste şi avem o greutate de numai 1.7 Kg pentru LifeBook E733, 1.9 Kg pentru E743 şi 2.1 Kg pentru E753, în timp ce grosimea este în jur de 20 milimetri pentru toate cele trei modele. Alte facilităţi utile şi demne de menţionat sunt replicatorul de porturi, care se portiveşte la toate cele trei versiuni şi faptul că unitatea optică este montata într-un multi-bay şi poate fi înlocuită cu o baterie care aduce 4 ore de autonomie sau un extra HDD sau SSD.

Memoria RAM poate să fie de 8 GB, în timp ce procesoarele Intel Core i7 pot avea două sau chiar patru nuclee. Conectivitatea este bine dotată, chiar şi în lipsa replicatorului de porturi, căci avem trei porturi USB 3.0 şi încă un port USB 2.0, alături de un conector HDMI şi un DisplayPort. Avem, de asemenea, două jack-uri HD audio şi un port VGA, iar notebook-ul este atât de bine proiectat încât utilizatorul poate demonta un mic capac de pe spatele aparatului şi poate curaţa sistemul de răcire al procesorului.

Toate acestea vin însoţite de numeroase facilităţi care ţin de securitate precum un slot de Smart Card, un cititor de amprente, ATP şi inutilul cip TPM 1.2 la care cea mai evidentă „utilitate” este anularea completă a intimităţii utilizatorului. Preţurile încep de la 1300 EUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.