Laptop Tech

Fujitsu LifeBook UH90 – Cel mai subțire UltraBook din lume

Fujitsu LifeBook UH90 – Cel mai subțire UltraBook din lume

Compania japoneză Fujitsu ne-a obișnuit cu produse extraordinar de fiabile, la care calitatea și performanța sunt întotdeauna puse pe primul loc. Noul notebook LifeBook UH90/L nu face excepție de la această regulă, ba chiar bate recorduri, fiind cel mai subțire UltraBook care are un display cu touchscreen de 14 inch. Motorul este un procesor Intel Core i5-4200U, un model dual core ce folosește noua arhitectură Haswell.

Șasiul este fabricat dintr-un aliaj de magneziu și are un design pe care Fujitsu îl numește „super compression solid core”. Acest design face ca portabilul să fie foarte subțire și să fie foarte rezistent la orice încercare de a flexa/îndoi șasiul. Compania chiar a tăiat în bucăți un LifeBook UH90 pentru a arăta vizitatorilor de la Computex 2013, cât de subțire și bine construit este noul UltraBook cu touchscreen.

Ecranul este un panoul fabricat de Sharp, care folosește vestita tehnologie IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide). IGZO este practic un semiconductor ce este folosit la fabricarea de LCD-uri de cea mai înaltă calitate. Ecranul de la noul LifeBook UH90 nu face excepție, acesta având o rezoluție nativă Quad HD+ sau, mai exact, 3200 pe 1800 pixeli.

Restul configurației este cât se poate de echilibrat. LifeBook UH90/L vine cu un HHD (hybrid hard drive) de 500 GB și 4 GB de memorie RAM. Pe partea de conectivitate, noul UltraBook are două porturi USB 3.0, un card reader SD, Bluetooth 4.0+HS, Gigabit LAN și WirelessN.

LifeBook UH90/L cântărește numai 1.39 kg și are numai 15.5 millimetri grosime. Lansarea în magazinele japoneze va avea loc pe data de 28 iunie 2013, dar nu se cunosc încă datele de lansare pentru Europa și Statele Unite. Prețul este de asemenea necunoscut, pentru moment.