Securitate Tech

Ghid Zyxel: 3 pași care este necesar să-i cunoști pentru un nivel ridicat de securitate mobilă

Ghid Zyxel: 3 pași care este necesar să-i cunoști pentru un nivel ridicat de securitate mobilă noiembrie 17, 2021
Zyxel

Am intrat într-o eră de aur a obiceiurilor flexibile de lucru, deoarece internetul de mare viteză înseamnă că ne putem conecta și colabora de oriunde. Din păcate, această libertate de a lucra în afara limitelor birourilor înseamnă, de asemenea, să lucrezi în afara protecției de securitate a companiilor. Acest lucru este valabil în special pentru dispozitivele mobile – acestea sunt printre cele mai vulnerabile puncte de intrare pentru atacurile cibernetice, dar securitatea lor cibernetică este în mare parte ignorată.

Companiile, indiferent de mărimea lor, trebuie să intensifice securitatea dispozitivelor mobile și a e-mailului. Iată trei provocări majore pe care IMM-urile le pot avea și cum să le depășească.

Ghid Zyxel: 3 pași care este necesar să-i cunoști pentru un nivel ridicat de securitate mobilă

 Nu mai lăsați telefoanele mobile să fie ținte ușoare

Indiferent dacă utilizatorii lucrează de la distanță, folosesc servicii bancare online, fac cumpărături online sau chiar rezervă o programare la vaccinare (care este în prezent un punct fierbinte în rândul atacatorilor de phishing), aceștia riscă să viziteze un site web piratat sau falsificat. Într-adevăr, acesta poate fi cel mai evident pericol, deoarece angajații folosesc telefonul și alte dispozitive mobile neprotejate, dintre care puține au instalate soluții de securitate mobilă.

Cel mai simplu mod de a vă proteja este să evitați utilizarea WiFi-ului public necriptat și vizitarea site-urilor web rău intenționate. Dar asta e mai ușor de spus decât de făcut. Când vine vorba de securitatea dispozitivelor mobile, alegeți o soluție care face viața simplă. Cele bazate pe cloud funcționează mai bine, deoarece pot fi la curent cu amenințările emergente în timp real și cu atacurile avansate Zero Day, chiar dacă au ocolit alte firewall-uri și protecții.

Folosiți soluțiile adecvate

Serverele de e-mail au fost printre primele trei active vizate în breșele de securitate în 2020. Protecția împotriva atacurilor de spam, malware și phishing legate de inbox este în mod clar critică, dar poate fi dificilă, deoarece multe soluții necesită modificări complexe, consumatoare de timp, ale infrastructurii de rețea și este posibil să nu protejeze personalul. În timp ce personalul de la distanță utilizează servicii bazate pe cloud, cum ar fi Office 365 și Gmail, este esențial să vă asigurați că aveți un plan complet de protecție a corespondenței.

Firewall-urile tradiționale vă pot proteja cutiile poștale cu tehnologii precum listele negre și filtre. Dacă doriți să faceți upgrade, vă sugerăm un serviciu de securitate a e-mailului bazat pe cloud; acestea sunt rezistente la viitor și nu necesită hardware pentru a instala, astfel încât să puteți obține a ta și să fie difuzate fără a întrerupe serviciul de e-mail sau serviciul pentru clienți. Acestea protejează atât serverele de e-mail locale, cât și cele bazate pe cloud.

Simplificați managementul IT fără a sacrifica productivitatea

În majoritatea IMM-urilor, personalul tehnic este responsabil atât pentru sarcinile generale din domeniul IT, cât și pentru cele de securitate. Volumul lor de muncă deja lasă puțin timp pentru a vâna amenințările care necesită acțiuni imediate. Lista de verificare de bază pentru o soluție de securitate eficientă ar trebui să cuprindă o implementare ușoară, mai puțină întreținere și vizibilitate ridicată.

Un tablou de bord și o interfață de raportare cu vizibilitate ridicată care arată toate dispozitivele angajaților vă pot economisi timp pentru identificarea amenințărilor și vă pot ajuta să evitați să treceți cu vederea incidentele grave. Desigur, instalarea și întreținerea dispozitivelor angajaților sau monitorizarea constantă a activităților nu ar trebui să vă forțeze să sacrificați alte sarcini IT importante. Găsiți o soluție care acceptă implementarea simplificată pentru toate dispozitivele (cum ar fi scanarea codului QR) sau detectarea și răspunsul simplificat al incidentelor.

Produsele tale de securitate ar trebui să funcționeze pentru tine, nu invers. Spre deosebire de soluțiile antivirus legacy, care trebuie rulate periodic, încetinind dispozitivele utilizatorilor și împiedicând operațiunile de afaceri, securitatea bazată pe cloud, cum ar fi serviciile Astra  și Cloud Email Security de la Zyxel,  oferă protecție fără întreruperi pentru rezultate win-win pentru angajați, personal IT și clienți deopotrivă.