Hardware Tech

Gigabyte ne prezintă calculatorul viitorului, cu un design modular și conectivitate 5G

Gigabyte ne prezintă calculatorul viitorului, cu un design modular și conectivitate 5G octombrie 20, 2021
project-cielo

Gigabyte este unul dintre cei mai cunoscuți producători de hardware de pe piață și nu doar o dată ne-a lăsat mască cu câte un concept nou.

De data aceasta, avem în imagini un PC care adoptă un design futurist, modular și este soluția de viitor a producătorului, sub brandul AORUS dedicat gamerilor.

Numele de scenă al noului PC este Project Cielo (cer în limba spaniolă) și ne prezintă un nou design modular care ar putea fi blueprint-ul pentru calculatoarele viitorului. Acesta este un build de gaming cu conectivitate 5G, astfel este conceput pentru jocuri multiplayer fără întreruperi și probleme de conectivitate.

Iar partea cea mai interesantă este forma, având un șasiu compact care poate fi cărat cu ușurință la un eveniment lan party sau o competiție.

Project Cielo de la Gigabyte propune un design modular cu totul nou

Gigabyte AORUS Project Cielo PC GamingDesign-ul modular al lui Project Cielo oferă posibilități nelimitate. Acesta este format din trei bucăți: partea de sus conține componentele de bază, al doilea modul ascunde bateria și al treilea modul este o boxă Bluetooth. Dacă nu te interesează bateria, poți combina modulele 1 și 3 pentru a folosi sistemul pe post de media center, ori poți să elimini din ecuație partea de procesare și să folosești doar bateria împreună cu boxa pentru a te bucura de muzica preferată.

Producătorul crede că popularizarea tehnologiei 5G va juca un rol important în viitorul calculatoarelor, astfel integrează o antenă în carcasa lui Project Cielo pentru a-l face o soluție on-the-go.

Este un proiect interesant fără doar și poate, care însă are mai mult sens în alte țări. Iar în România lui Digi 10Gbps prin fibră trasă până în living room, nu știu cât de mult ne-am bucura de bunătățile oferite de conectivitatea 5G.