Tech

Google Nexus Q – in forma de cloud

Google Nexus Q – in forma de cloud

Google Nexus Q este un nou gadget care a fost lansat alături de tableta de 7 inch, Nexus 7. Nexus Q are o formă de sferă și a fost creat pe principiul cloud, se poate conecta la TV printr-un port micro HDMI pentru a transmite conținut.

Împreună cu o aplicație care se poate descărca de pe Google Play, conținutul online poate fi redat cu ușurință pe televizor sau monitor chiar de pe alte device-uri portabile cum ar fi tablete sau smartphone-uri Android.

Sfera are și ieșire audio TOSLINK, NFC (Near Field Communication) conectivitate Bluetooth, Wi-Fi, port Ethernet și microUSB. Practic, sistemul funcționează ca un intermediar între dispozitivele mobile și monitor/TV, bazându-se pe sistemul cloud.

Noul gadget are un preț de pornire de aproximativ 299 de dolari și este disponibil la precomandă în SUA.

Mai jos aveți un video în care se explică destul de bine modalitatea în care a fost gândit. Cu siguranță acesta nu aduce o mare noutate în domeniul tehnologiei, pentru că mai există sisteme asemănătoare cum ar fi Apple TV, însă Nexus Q cu siguranță atrage atenția cel puțin prin design-ul nou și neconvențional.