Smartphones Tech

Google va dezvălui noile Pixel 6 și Pixel 6 Pro pe 19 octombrie

Google va dezvălui noile Pixel 6 și Pixel 6 Pro pe 19 octombrie

Noile telefoane din seria „craftată” de Google sunt printre cele mai interesante și mai așteptate modele din ultima vreme. Anul acesta, compania a anunțat lansarea lui PIxel 6 și Pixel 6 Pro cu mult înainte de susținerea tradiționalului eveniment,  însă pare că nu a reușit să ne împărtășească toate informațiile dorite, pentru că vom avea parte de o prezentare detaliată care va aduce în scenă noile telefoane alimentate de chip-ul Tensor.

Google a anunțat data prezentării pe site-ul dedicat. Pixel Fall Launch va avea loc pe 19 octombrie, la ora 1PM ET/10AM PT (în jurul orei 8 seara la noi). Poate că o versiune timpurie a lui Pixel 6 Pro a fost zărită pe net, însă Google promite să ne ofere și mai multe informații despre cele două  telefoane.

Se stie deja că Pixel 6 Pro va avea un ecran QHD+ de 6.7 inci cu o rată de refresh de 120Hz, însă fascinația se leagă de performanțele chip-ului proprietar. Acesta este un chipset custom creat de companie care are scopul de a îmbunătăți performanța camerelor, recunoașterea vocală și alte caracteristici smart. Se pare că accentul pică mai mult pe aceste caracteristici inteligente și mai puțin pe performanța brută din jocuri sau aplicații ceva mai demanding.

Se zvonește că Google Tensor este dezvoltat împreună cu Samsung folosind un proces de fabricație pe 5nm. Acesta va excela în zona AI și machine learning, iar sursele spun că performanța brută îl va plasa undeva între Snapdragon 865 și flagship-ul 888.

În cele din urmă, nu mai avem mult de așteptat până când vom face oficial cunoștință cu Pixel 6 și Pixel 6 Pro. Curiozitatea se extinde și pe partea de costuri, unde semnele indică o posibilă plasare în zona mid-range spre flagship.