Dezvoltare web Tech

Google va face mai ușor să vă separați viața profesională de cea personală pe Android

Google va face mai ușor să vă separați viața profesională de cea personală pe Android

Instrumentul Google Profile de lucru pentru Android, care vă permite să ascundeți aplicațiile și datele de la serviciu cu o simplă apăsare a unui comutator și să vă păstreze în siguranță utilizarea telefonului personal de compania dvs., va ajunge la mai mulți utilizatori anul viitor.

Potrivit unei postări pe blog a companiei, în prezent, funcția este limitată la telefoanele pe care organizația dvs. le gestionează, dar Google spune că va începe să devină disponibilă pentru persoanele care folosesc Google Workspace în 2022. După aceea, se va ramifica cu obiectivul final de a lăsa pe oricine folosește Android pentru serviciu să activeze un comutator pentru a-și face să dispară aplicațiile de afaceri.

Abilitatea de a opri munca, mai ales atunci când mulți dintre noi lucrează de la distanță, este extrem de necesară. Colega mea Monica Chin a scris recent un argument extraordinar pentru motivul pentru care ar trebui să aveți un laptop personal și un laptop de lucru pe care să le puteți închide la sfârșitul zilei (și care nu vă expune afacerea companiei dvs.).

Este frumos să vezi Google punându-și software-ul în echivalent cu cel disponibil pentru mai mulți oameni, deoarece, deși are două telefoane, cimentează cu adevărat pereții de lucru / viață, nu este practic pentru majoritatea (și, sincer, ar putea fi o durere de cap).

Google mai spune că funcționează cu furnizorii de identitate și conectare simplă Ping, Okta (alegerea departamentului IT al The Verge) și Forgerock pentru a îmbunătăți securitatea atunci când utilizatorii accesează conținutul companiei lor. Compania dorește ca utilizatorii să se autentifice în sistemul său de file personalizate, mai degrabă decât în ​​WebView, făcând experiența mai rapidă pentru angajați și permițând furnizorilor precum Okta să acceseze mai multe informații de securitate ale telefonului.

Accentul Google pe securitate, care include împingerea API-ului Android Management care vine cu cerințele recomandate de Android setate în mod implicit și permite întreprinderilor să obțină rapid funcții noi, nu este doar vorba. De asemenea, a lansat o recompensă pentru erori special pentru Android Enterprise, care va plăti până la 250.000 USD dacă reușiți să găsiți o vulnerabilitate majoră pe dispozitivele Pixel care rulează software-ul Google axat pe afaceri.

Accentul pus pe securitate, combinat cu celelalte îmbunătățiri pe care le-am acoperit, face să pară că Google se concentrează pe a face Android mai potrivit pentru viitor, unde mulți dintre noi lucrează de la distanță – un accent deosebit de relevant pentru companie, pe care intenționează (în cele din urmă) ) implementarea unui sistem de lucru hibrid pentru angajații săi.