Laptop

HP Spectre XT TouchSmart si Envy TouchSmart 4 cu display-uri multitouch

HP Spectre XT TouchSmart si Envy TouchSmart 4 cu display-uri multitouch

HP Spectre XT TouchSmart Ultrabook și Envy TouchSmart 4 sunt doar două dintre produsele HP prezentate la IFA 2012. Sunt de 15.6 inch și 14 inch și vin cu display-uri multitouch pentru a îmbina funcționalitățile unei tablete cu cele ale unui ultrabook. Spunem ultrabook deoarece cele două vin și cu dimensiuni destul de reduse.

HP Spectre XT TouchSmart are un display IPS, cu rezoluție Full HD și este primul din gamă cu tehnologie Intel ThunderboltTM care asigură un transfer rapid de date către dispozitivele externe. Vine echipat cu procesoare Intel de ultimă generație, SSD mSATA și tehnologii ca Intel Rapid Start, Identity Protection, Anti-Theft, Smart Response și Smart Connect. De asemenea, întâlnim porturi USB 3.0, HDMI și Ethernet.

Ultrabook-ul vine cu inovații HP precum Cool Sense la sistemul de răcire, HP ImagePad pentru o navigare mai ușoară multitouch și HP ProtectSmart. Întâlnim tot la acest model și aplicațiile HP Connected Photo și HP Connected Music pentru accesarea fișierelor multimedia. Pentru editări foto și video, Adobe e prezent la datorie!

XT TouchSmart vine cu Photoshop Elements 10 și Premiere Elements 10 în versiuni complete. În termeni de securitate, ultrabook-ul vine cu Absolute Data Protect valabil un an de zile și Norton Internet Security valabil 2 ani. HP SmartFriend Setup Service este și el disponibil 90 de zile, oferind ajutor utilizatorilor cu setările de rețea, viruși ș.a.

HP Envy TouchSmart 4 are 23mm grosime și cântărește aproximativ 2.1Kg. Vine cu un display multitouch HD, o tastatură iluminată și o baterie care oferă o autonomie de până la 8 ore. Vom avea o placă video opțională de la AMD cu 2GB memorie și subwoofer cu Beats Audio. Va avea, la fel, procesoare din gama Intel de ultimă generație și aceleași tehnologii enumerate la modelul de mai sus.

HP Spectre XT TouchSmart va fi disponibil în SUA din decembrie la un preț de pornire de 1399 de dolari, iar Envy TouchSmart 4 va veni tot în iarnă, însă deocamdată nu se cunosc informații referitoare la prețul de pornire.