Tech

Huawei dezvaluie noul Matebook X Pro

Huawei dezvaluie noul Matebook X Pro

De curând, Huawei a organizat evenimentul Smart Office, unde a anunțat câteva dispozitive noi pentru a-și dezvolta ecosistemul. Printre acestea se numără o nouă iterație a Huawei MateBook X Pro, acum alimentat de procesoare Intel de generația a 12-a, precum și noua tabletă MatePad Pro. Există, de asemenea, atât accesorii, cât și periferice noi.

Huawei MateBook X Pro (Intel Core de a 12-a generație)

Unul dintre cele mai importante anunțuri se referă la Huawei MateBook X Pro, care este reîmprospătat cu procesoarele Intel din seria P din a 12-a generație. De fapt, Huawei a introdus deja un MateBook X Pro reîmprospătat la începutul acestui an la MWC, dar încă avea procesoare de generația a 11-a, în special din seria U, care are un TDP implicit de 15 W. Acum, acest nou model vine cu un Intel Core i7-1260P, care are un TDP implicit de 28 W și 12 nuclee și o viteză de creștere de până la 4,8 GHz., deci este o creștere semnificativă a performanței față de generația anterioară.

Din punct de vedere al specificațiilor, aceasta este cu adevărat cea mai mare schimbare. Are încă 16 GB de RAM și un SSD de până la 1 TB pentru stocare. Ecranul are 14,2, un raport de aspect 3:2 și o rezoluție de 3,1K (3120 x 2080). În plus, acoperă 100% atât din gama de culori sRGB, cât și DCI-P3 și acceptă DisplayHDR 400. Are și o rată de reîmprospătare de 90 Hz, un aspect extrem de important. Huawei se laudă și cu o configurație cu șase difuzoare, care ar trebui să ofere un sunet foarte puternic pentru un laptop atât de mic.

O altă schimbare majoră este însă la exteriorul acestui laptop. Huawei introduce două culori noi: Ink Blue și White, pe lângă varianta clasică Space Gray.

Huawei MatePad Pro de 11 inch

Huawei MatePad Pro reprezintă cea mai recentă tabletă HarmonyOS emblematică a companiei. Această nouă iterație vine la aproape un an după ce varianta de 12,6 inch a fost introdusă anul trecut și are unele upgrade-uri mari. Mai exact, display-ul, care este un panou Huawei FullView OLED de 11 inch, cu o rezoluție de 2560 x 1600, pentru un raport de aspect de 16:10.

Această nouă iterație vine cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, în timp ce modelul anterior avea doar 60 Hz. Ecranul suportă gama de culori P3, pe lângă faptul că are un Delta E < 1, adică acuratețea culorilor este foarte bună. De asemenea, include Huawei Sound cu o configurație impresionantă cu șase difuzoare care ar trebui să ofere o experiență media de neuitat.

Huawei MatePad Pro vine și cu un nou design, dar şi cu un modul circular de cameră pe spate. Cântărește doar 449 de grame și are o grosime de 5,9 mm. De asemenea, Huawei a reproiectat M-Pencil cu o nouă culoare albă, care oferă un plus de confort și durabilitate.

Există, de asemenea, unele îmbunătățiri ale software-ului pentru o experienţă cât mai plăcută. Aplicația Galerie acceptă acum modul peisaj, iar caracteristica cu mai multe ferestre a fost actualizată pentru a fi mai ușor de utilizat cu o singură mână. Există, de asemenea, un nou Huawei Notes care debutează cu MatePad Pro, oferind o nouă modalitate de a lua notiţe cu M-Pencil. De asemenea, este mult mai ușor în a realiza mai multe capturi de ecran cu M-Pencil.

Huawei MatePad Pro este alimentat fie de un Qualcomm Snapdragon 888, fie de un Snapdragon 870 și promite până la 11,5 ore de utilizare cu o singură încărcare. De asemenea, este dotat cu până la 256 GB de stocare. Huawei nu a menţinat încă detalii despre memoria RAM.

Accesorii și periferice Huawei

Pe lângă aceste două afișări, Huawei a anunțat și alte câteva dispozitive. Există noul Huawei MateView SE, un monitor de 24 de inch cu o acoperire de 90% a DCI-P3 și 100% a sRGB, plus acuratețea culorii evaluată la Delta E < 2. Monitorul are rezoluție Full HD și acceptă înclinare, înălțime, și ajustări pivot, în plus față de montarea VESA. Există și o ediție standard fără aceste ajustări.

Huawei a introdus, de asemenea, două noi routere Wi-Fi mesh, WiFi Mesh 7 și Mesh 3, cu suport pentru conectivitate Wi-Fi 6 Plus. De asemenea, acceptă One-Touch Connect pentru o conectare uşoară la reţea. În cele din urmă, există şi un nou mouse wireless Huawei și un rucsac elegant.

Huawei nu a anunțat încă prețul sau disponibilitatea pentru niciunul dintre aceste produse.