Tech Masini

Hyundai Ioniq Electric – îmbunătăţiri aduse în anul 2021

Hyundai Ioniq Electric – îmbunătăţiri aduse în anul 2021

Prezentare generală

Hyundai Ioniq Electric este un hatchback mic, la prețuri reduse, pentru cumpărătorii de autovehicule electrice care nu se deplasează pe distanţe lungi. Bazat pe hibridul obișnuit Ioniq, acesta are o autonomie electrică de aproximativ 275 km.  Ce este nou pentru 2021? Hyundai a înlocuit culoarea exterioară Summit Grey, disponibilă pentru modelul 2020 Ioniq Electric, cu un nou Amazon Grey pentru anul 2021.

Preț

Toate modelele Ioniq Electric au aceleași sisteme de propulsie și funcții de asistență pentru șofer, însă Limited adaugă asistența de conducere semi-autonomă a Hyundai, monitorizarea punctului mort și avertizarea de coliziune din spate. Modelul Limited este, de asemenea, echipat cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,3 inch, scaunele sunt din piele, iar sistem audio este dotat cu opt difuzoare. Cu toate acestea, cea mai importantă caracteristică standard a sa este pompa de căldură, care ​​îmbunătățește semnificativ autonomia când este mult prea frig.

Motor, transmisie și performanță

Pentru 2021, motorul acestui model produce 134 de cai putere. Are tracţiunea pe faţă. Acest model nu a fost încă testat, dar cel din 2020 a fost testat. Ioniq Electric nu oferă o experiență de conducere electrică asemănătoare Tesla, dar centrul său de greutate redus, masa redusă și volanul bine ponderat îl fac suficient de plăcut în timp ce este condus. Cu toate acestea, performanța sa de frânare este groaznică.

O altă problemă o reprezintă slăbirea frânelor, un lucru rar văzut în ziua de astăzi. Cu toate acestea, în timp ce rulează, nu este necesară utilizarea pedalei de frână pentru a încetini, deoarece Ioniq Electric are un sistem de frânare regenerativă cu 4 setări diferite, controlate de paletele montate pe volan. În cea de a patra setare, mașina poate fi oprită aproape în întregime, doar ridicând piciorul de pe accelerator.

Autonomie, încărcare și durata de viață a bateriei Ioniq

Electric din 2021 este echipat cu un acumulator de 38,3 kWh. Capacitatea limitată a bateriei împiedică autonomia estimată de EPA pentru acest model; Ioniq este evaluat pentru aproximativ 275 de km, în timp ce Bolt EV este evaluat pentru aproximativ 470 de km.

Ioniq Electric primește un încărcător de bord îmbunătățit, care este acum de până la 7,2 kW de la 6,6 kW. Noul încărcător permite încărcarea completă a mașinii în 6 ore pe o conexiune de 240 V. Încărcarea rapidă DC este standard pe Ioniq Electric, care permite reîncărcarea acestuia de la zero la 80% în 55 de minute pe o conexiune de 100 kW. 

Economia de combustibil

Pe o distanţă de 300 de km de autostradă, un Hyundai Ioniq Electric din 2020 a atins 121 MPGe și o autonomie de 240 de km fără a avea nevoie de o reîncărcare. EPA evaluează Ioniq Electric la 133 MPGe, mai bine decât un Bolt EV care atinge 118 MPGe.

Interior, confort și spaţiu

Confort

Părți din interiorul Ioniq Electric sunt construite din materiale ecologice. Utilizarea materialelor durabile nu afectează aspectul general al interiorului, care este confortabil, indiferent de ornamentele pe care le alegeți. SE primește scaune față încălzite, un volan învelit în piele și un afișaj digital de 7,0 inch. Scaunele din spate sunt confortabile, iar  profilul hatchback al lui Ioniq Electric oferă un spațiu generos în portbagaj. 

Infotainment și conectivitate

Dispozitivul de bază SE al Ioniq Electric este un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8,0 inch. Alte modele sunt echipate cu un ecran tactil mai mare, de 10,3 inch cu navigație, precum și un sistem Harmon / Kardon cu 8 difuzoare și posibiltatea încărcării wireless a telefonului. Ambele sisteme de infotainment sunt dotate cu radio prin satelit şi conectivitate Bluetooth.

Caracteristici de siguranță și asistență pentru șofer

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, precum și Institutul de Asigurări pentru Siguranța Autostrăzilor nu au testat încă Ioniq Electric, dar IIHS a testat hibridul Ioniq și hibridul plug-in, ambii fiind numiți Top Safety Picks. Ioniq Electric SE este dotat standard cu o serie de funcții de asistență a șoferului, dar puteți beneficia şi de funcția de conducere semi-automată.

Principalele caracteristici de siguranță includ:

Avertizare standard de coliziune și frânare automată de urgență

Avertizare standard la ieșirea de pe bandă și asistență la păstrarea benzii

Monitorizare disponibilă a punctului mort

Garanția

Garanția oferită de Hyundai pentru modelul Ioniq Electric este una dintre cele mai bune. Are o garanție pe viață a bateriei. Hyundai oferă acum și întreținere programată gratuită, mult mai bună decât oferă cei de la Toyota sau de la alte firme.

Garanția limitată poate acoperi 5 ani sau 96.000 de kmGaranția Powertrain poate acoperi 10 ani sau 160.000 de kmComponentele hibride sunt garantate timp de 10 ani sau 160.000 de kmÎntreținerea gratuită poate acoperi 3 ani sau 58.000 de km