Tech Tableta

ICD Gemini | Laptop News

ICD Gemini | Laptop News

După HP Slate, un alt rival al iPad-ului iese la lumină, şi de data aceasta vorbim de portabilul pe care mulţi îl consideră drept tablet PC-ul cu cele mai complete specificaţii de până acum. Despre ICD Gemini este vorba, un viitor concurent periculos al iPad-ului celor de la Apple, care vine cu următoarele specificaţii tehnice şi caracteristici:

– sunt disponibile două display-uri multi-touch de 11.2 inch – unul capacitive şi unul resistive – cu rezoluţii de 1366 x 768 pixeli;
procesornVIDIA Tegra 2 SOC la 1 GHz, comparabil cu procesorul Apple A4 al iPad-ului;
memorie RAM – 512 MB;
spaţiu de stocare – între 4 GB şi 32 GB memorie flash;
suport 3G pentru servicii telefonice (se pot face apeluri telefonice în cadrul unei reţele de telefonie mobilă);
baterie de 40Wh care poate fi înlocuită de utilizator;
SD card reader;
– FM radio;
– GPS;
– 802.11n WiFi;
– Bluetooth;
– boxe stereo;
– conexiune MicroUSB pentru conectarea la PC sau conectarea perifericelor;
două webcam-uri – un webcam de 2MP plasat în partea din faţă (pentru conferinţe video şi chat) şi un webcam de 5 MP plasat pe partea din spate a tablet PC-ului (care permite realizarea de fotografii);
sistem de operare Android;
– suportă rulare de conţinut video Full HD de 1080p şi conţinut Flash;
– este echipat cu un magnetometru (busolă) şi dispune de accelerometru, precum şi de senzor de lumină ambientală;
butoane – Home / Menu / Back / Volume / Power;
măsoară 300 mm x 191 mm x 15.6 mm (fiind mai mare decât iPad-ul);

Din păcate încă nu se cunosc detalii despre data lansării tablet PC-ului Gemini, nici informaţii despre preţ. ICD (Innovative Converged Devices) este o companie de design localizată în Seattle care a mai prezentat până acum pe piaţă alte câteva tablet PC-uri, însă dintre ele viitorul Gemini pare să fie cel mai bine echipat din punctul de vedere al caracteristicilor. Şi cum rivalitatea cu Apple iPad-ul este punctul în jurul căruia pare să se învârtă lansarea celor mai multe tablet PC-uri din zilele nostre, mai jos puteţi urmări comparaţiile realizate între Gemini, iPad şi un alt competitor, JooJoo.

Între timp, cineva a pus mâna şi pe un prototip al viitorului tablet PC, iar rezultatele par să fie extrem de promiţătoare. Astfel, ecranul lui Gemini, care are cu 25% mai mulţi pixeli decât cel al iPad-ului, oferă o imagine clară, detaliată şi în culorii vii a filmelor rulate în HD. De asemenea, tablet PC-ul se mişcă foarte repede când este vorba de navigare pe Internet, procesorul şi memoria RAM permit multi-tasking fără probleme cu aplicaţiile Android, cele două boxe stereo integrate asigură o calitate foarte bună a sunetului. Din păcate, foarte multe dintre caracteristicile promise nu funcţionau pe acest prototip, iar ecranul resistive răspundea cam greoi la comenzi. Din câte se aude, Gemini nu va intra pe piaţa Marii Britanii mai devreme de luna august a acestui an. Nu ne rămâne decât să aşteptăm mai multe detalii din partea companiei.