Tech

Ideo – GRiD Compass cu Galaxy Tab in memoriam Bill Moggridge

Ideo – GRiD Compass cu Galaxy Tab in memoriam Bill Moggridge

Bill Moggridge s-a stins din viață anul acesta, pe 8 septembrie. El a fost cel care a adus primul laptop, introdus pentru prima oară în 1982 și denumit GRiD Compass. Acesta venea cu un procesor Intel 8086 și un display electroluminescent, cu o rezoluție de 320×240. Dispozitivul cântărea aproximativ 5Kg, venea cu propriul sistem de operare, GRiD OS și avea un preț pe măsură – între 8000 și 10000 de dolari.

Compania Ideo s-a gândit să îi aducă un tribut reconstruind GRiD Compass cu ajutorul unui Galaxy Tab de 8.9 inch și o tastatură de la Motorola care a fost modificată cu butoanele unei tastaturi GRiD. Evident, întregul sistem a fost modificat și adaptat atât încât să fie cât mai aproape de original.

Ecranul a fost ajustat să redea în portocaliu exact ca primul model de laptop, iar tastatura să poată fi încărcată doar la priză. S-a folosit sistemul de operare Android Honeycomb și Chainfire 3D pentru ajustarea ecranului. Laptop-ul a fost folosit pentru a adăuga conținut pe site-ul oficial al inventatorului, billmoggridge.com.

Ca design, au făcut o treabă minunată și cu siguranță este un gest foarte frumos și ingenios din partea celor de la Ideo Labs, rezultatul chiar seamănă foarte mult cu originalul.

Mulțumim Bill pentru invenția fără de care probabil nici LaptopNews n-ar mai fi fost LaptopNews.