Social Media Tech

Instagram va introduce funcții de control parental anul viitor

Instagram va introduce funcții de control parental anul viitor februarie 7, 2022
Instagram-control-parental

Instagram va lansa noi funcții de control parental pe platforma sa în martie, a anunțat șeful serviciului Adam Mosseri într-o postare pe blog. Acestea vor permite părinților și tutorilor să vadă cât timp petrec adolescenții lor pe Instagram, să stabilească limite de timp și să primească notificări dacă copilul lor raportează pe cineva. Controalele au fost anunțate ca un pachet de noi funcții concepute pentru a face platforma un loc mai sigur, în special pentru utilizatorii săi adolescenți.

Deși postarea lui Mosseri spune că aceste caracteristici de siguranță sunt în lucru „de mult timp”, anunțul lor vine în urma unei serii de dezvăluiri dăunătoare despre rețeaua de socializare deținută de Meta.

Pe lângă noile controale parentale, Instagram spune că dezvoltă un centru educațional pentru părinți și tutori, care să le ofere sfaturi și tutoriale despre utilizarea rețelelor sociale de către copii.

În viitorul mai apropiat, Instagram spune că lansează funcția „Take a Break” pe care a început să o testeze luna trecută. Această funcție de înscriere îi solicită utilizatorilor să părăsească aplicația după ce au derulat o anumită perioadă de timp, cum ar fi 10, 20 sau 30 de minute. Notificările vor solicita utilizatorilor să activeze funcția, iar Instagram spune că 90% dintre utilizatorii testelor au lăsat mementourile activate odată ce au fost setate. Funcția este lansată astăzi în SUA, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Noua Zeelandă și Australia și va fi disponibilă la nivel global la începutul anului viitor.

Alte noi funcții de siguranță includ modificări ale modului în care Instagram gestionează permisiunile de etichetare pentru utilizatorii adolescenți, care urmează să fie lansate tuturor la începutul anului viitor. În mod implicit, Mosseri spune că serviciul nu va mai permite utilizatorilor să eticheteze sau să menționeze utilizatorii adolescenți. Există, de asemenea, o nouă funcție de ștergere în bloc în ianuarie, care va permite utilizatorilor să-și elimine în masă postările, aprecierile și comentariile. Mosseri spune că acest lucru este conceput pentru a ajuta utilizatorii să-și „gestioneze amprenta digitală”.

Postarea lui Mosseri intră, de asemenea, în detalii despre caracteristicile de siguranță care se află în fazele lor anterioare de dezvoltare. Confirmă că serviciul continuă să exploreze planuri de a „depărta” oamenii de subiectele asupra cărora s-au ocupat de prea mult timp. Când a anunțat această funcție alături de Take a Break în octombrie, vicepreședintele Meta pentru afaceri globale, Nick Clegg, a spus că va interveni pentru „conținut care poate să nu fie propice pentru bunăstarea [a unui utilizator]”. Instagram nu a furnizat o indicație pentru când se poate lansa funcția. Serviciul explorează, de asemenea, introducerea unei setari mai stricte pentru a controla ce conținut este recomandat utilizatorilor în Explore, cu scopul de a limita expunerea acestora la „conținut sau conturi potențial dăunătoare sau sensibile”.