Tech

Intel Ivy Bridge primeste certificat USB 3.0

Intel Ivy Bridge primeste certificat USB 3.0

Bănuiam de ceva vreme că noile Ivy Bridge vor suporta USB 3.0, dar acum am primit şi confirmarea de la USB Implementers Forum, o organizaţie non profit care promovează şi susţine piaţa USB. Această schimbare aduce mai multe avantaje cum ar fi faptul că transferul se poate realiza de 10 ori mai repede decât cu USB 2.0 şi că există o gestionare mai eficientă a curentului electric, aspect destul de important pentru portabile.

Conform câtorva specialişti, includerea unui controller USB 3.0 în chip-urile celor de la Intel va fi noul standard universal, prezent în orice computer. Până nu foarte demult, era necesară adoptarea unui controller cu trei părţi, cum ar fi NEC, dar acesta mărea destul de mult costurile finale ale unui notebook sau ale unei plăci de bază. De la aproximativ începutul lui aprilie anul viitor, odată cu procesoareleIntel Ivy Bridge, fiecare dispozitiv va putea avea parte de porturi USB 3.0 fără o mărire de preţ suplimentară. Se presupune că noile schimbări vor duce la cereri mai mari şi deci la mai multe vânzări. Mai multe vânzări înseamnă, bineînţeles, o piaţa mai bine dezvoltată şi profituri mai mari.

Mai mult, noul chipset Intel oferă şi interfaţă Thunderbolt, mai performantă decât USB 3.0, dar care se pare că nu va fi primită cu aceleaşi urale. USB-ul este compatibil cu o gamă largă de dispozitive, pe când Thunderbolt rămâne destul de “exclusivist”, fiind mai rar întâlnit.