Tech Laptop

Intel – noutati despre ultrabook-uri la IDF 2012

Intel – noutati despre ultrabook-uri la IDF 2012

IDF (Intel Developer Forum) 2012 a adus foarte multe vești interesante despre categoria ultrabook-urilor. Pentru că sunt atât de multe, zic să vorbim despre fiecare pe rând.

Ultrabook-ul Hibrid

La CES 2012 a apărut pentru prima oară ultrabook-ul slider care încorporează și conceptul de tabletă. Acesta vine acum cu un buton de Windows 8 și merge pe principiul slider-ului clasic. Modelul (care probabil e în stadiu de prototip) vine cu o placă video Intel HD 2500, dar probabil aceasta este doar o opțiune, mi-e greu să cred că nu va fi și Intel HD 4000 pe undeva în toată ecuația asta. Aici vine și vestea că Intel QuickSync va vedea o îmbunătățire de 75%.

Încărcarea Wireless prin Ultrabook-uri

Dacă tot vorbeam despre încărcarea wireless acum ceva timp, iată că și cei de la Intel au considerat ăsta un subiect bun de abordat și cercetat. Au prezentat deci o soluție de încărcare wireless prin ultrabook-uri. Aceștia au venit cu un sistem ”be by” prin care se poate realiza transferul de energie de la ultrabook la alte device-uri doar stând lângă un încărcător și nu prin contact direct, ”be on”, cum am văzut în trecut la laptop-urile Dell de exemplu. Cu toate că cei de la Intel văd un mare potențial, se pare că mai sunt multe probleme de rezolvat, cum ar fi eficiența încărcării wireless și problemele legate de siguranță și sănătate.

75 de Ultrabook-uri cu diverse dimensiuni

Tot la CES 2012, cei de la Intel ne-au spus să ne așteptăm la 75 de noi modele de ultrabook-uri. Zilele acestea în Beijing au prezentat și câteva informații referitoare la dimensiunile viitoarelor modele. Astfel, se pare că vom avea 10 modele la 13 inch sau mai mici, 20 de modele cu diagonale cuprinse între 13 și 13.9 inch, 22 de modele de 14-14.9 inch și 16 modele de 15 inch. Restul de 7 modele rămân încă sub semnul întrebării, așa cum rămân și firmele care le vor aduce sau alte informații.