Tech

Intel pregateste o tehnologie “pillow-proof”

Intel pregateste o tehnologie “pillow-proof”

În cadrul IDF 2010, cei de la Intel au anunţat că pregătesc o tehnologie “pillow-proof” care să elimine problemele de supraîncălzire apărute atunci când laptop-ul este ţinut pe pat, pe pernă sau în braţe, în loc să fie aşezat pe un birou.

Un laptop îţi oferă, evident, avantajul portabilităţii şi posibilitatea de a lucra mult mai relaxat, aşezat comod pe pat sau pe canapea cu notebook-ul în braţe şi nu înţepenit întotdeauna la birou. Din păcate, un laptop aşezat pe astfel de suprafeţe “necorespunzătoare” (pat, pătură, pernă) se supraîncălzeşte, temperatura crescând cu circa 10 grade mai mult decât dacă ar fi fost aşezat pe un birou, ceea ce poate cauza multe probleme, în special pentru baterie.

Iată însă că cei de la Intelpromit o tehnologie “pillow-proof” care să elimine acea diferenţă de 10 grade, permiţând astfel utilizatorilor să lucreze comod, fără să-şi mai facă griji. Mai mult decât atât, această inovaţie ar elimina necesitatea unor sisteme de răcire foarte complicate, ceea ce ar duce către un design mai subţire al notebook-urilor. Anunţul a fost făcut de către inginerii Intel în cadrul evenimentului IDF 2010. Din păcate, aceştia s-au ferit să ofere şi detalii privind această tehnologie, nespecificând în ce va consta noul lor sistem de răcirepillow-proof“.