Laptop

Laptop-uri din hartie – o soluţie eco

Laptop-uri din hartie – o soluţie eco

Laptop-urile din hârtie nu mai sunt o glumă sau un desen făcut pe caietul de matematică de puştiul din clasa a 5-a care se plictisea la ora de istorie. Cei de la PEGA Design au prezentat mai demult un concept extrem de interesant care se pare că va fi implementat în viitorul apropiat.

Pe când firmele se chinuie să facă carcase din ce în ce mai rezistente din materiale ca alumniu, plastic sau fibre de carbon, cei din companie au inventat o carcasă dintr-un material pe bază de hârtie şi polipropilenă. Substanţa se numeşte Paper PP Alloy şi poate fi inserată în orice şablon de carcasă. Pe lângă faptul că este foarte rezistentă, aceasta este uşoară, ecologică şi ieftină. Există totuşi posibilitatea ca un astfel de material să fie mai inflamabil decât celelalte, să nu reziste temperaturilor mari la care poate fi supus un laptop.

Probabil acest ultim aspect trebuie rezolvat, dar în rest, o carcasă de acest tip poate fi un pas înainte pentru noi. Un alt material care de asemenea capătă din ce în ce mai multă atenţie este bambusul. V-am povestit mai demult despre nişte coolere din acest lemn care are un ritm de creştere foarte rapid. Un laptop care vine cu o astfel de carcasă din lemn de bambus este binecunoscutul Asus U53JC.

Trebuie să recunosc, mie îmi place foarte mult aspectul pe care îl are laptop-ul de la Asus, carcasele din bambus arată grozav. Cu toate astea, dacă ar fi să aleg una din cele două soluţii, aş alege tot Paper PP Alloy. Cum ar fi dacă ne-am putea face un laptop adevărat din vechile caiete de şcoală? Sau din ziare? Vouă cum vi se pare ideea?