Tech

Lenovo IdeaPad U1 Hybrid | Laptop News

Lenovo IdeaPad U1 Hybrid | Laptop News

Două gadgeturi într-unul singur. Deşi conceptul în sine nu este nou, Lenovo IdeaPad U1 Hybrid este cu siguranţă mult mai bun decât prototipurile celelalte, cum ar fi Always Innovating Touchbook. Hibridul celor de la Lenovo este un mini laptop de 11.6 inch care se poate transforma în tabletă PC. Nimic nou până aici. Numai că această conversie nu mai are loc întorcând pur şi simplu ecranul peste tastatură, ci detaşând cu totul ecranul de cracasă. Şi aşa ne alegem şi cu un tablet PC.

Partea frumoasă este că fiecare dintre cele două ultraportabile care compun simpaticul IdeaPad U1 Hybrid are componente separate (ca să poată funcţiona separat, desigur). Mini laptop-ul funcţionează pe sistem tip CULV. Are un procesor Intel CULV Core 2 Duo processor, dispune de 4 GB de RAM, o placă video GMA, 2 mufe USB, eSATA, port VGA, HDMI, un card reader, un webcam integrat de 1.3 MP şi un SSD de 128 GB opţional. Foloseşte Windows 7 Home Premium ca sistem de operare, cântăreşte 1.7 kg, iar autonomia bateriei poate ajunge până la 6 ore.

Tablet PC-ul multitouch, pe de altă parte, are propriul său procesor Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, cu tot cu 512 MB de RAM şi 16 GB SSD spaţiu de stocare. Ca sistem de operare utilizează Skylight Linux OS şi este dotat cu WiFi, 3G şi Bluetooth. Autonomia bateriei este mai bună ca în modul mini laptop, situându-se între 5 şi 8 ore. Cântăreşte doar 700 de grame.

Din păcate, nu putem spune că avem şi două gagdet-uri la preţ de unul. Lenovo IdeaPad U1 Hybrid va fi lansat de abia pe 1 iunie, la un preţ piperat de 999 de dolari.