Tech Tableta

Lenovo S6000 – tableta de 10 inch cu procesor quad core

Lenovo S6000 – tableta de 10 inch cu procesor quad core

Binecunoscutul producător de echipamente de calcul, compania chineză Lenovo tocmai a lansat o nouă tabletă de 10 inch care ţinteşte cumpărătorii preocupaţi de buget, dar aceasta vine cu un puternic procesor quad core. Noul gadget este motorizat de un SoC (system-on-chip) dezvoltat de compania taiwaneză MediaTek.

Numele oficial al noii jucării este Lenovo S6000 şi, împreună cu tabletele A1000 şi A3000 pe care le-am prezentat săptămâna trecută, va face parte din linia de produse cu preţ accesibil a companiei. Noul gadget are un ecran IPS de 10.1 inch cu o rezoluţie medie de numai 1280 pe 800 pixeli şi vine cu 1 GB de memorie RAM.

Procesorul care motorizează noua tabletă este un SoC quad core MediaTek 8389 cu tehnologie ARM. Noul cip se bazează pe populara arhitectură ARM Cortex-A9 şi are o frecvenţă maximă de funcţionare de 1.2 GHz. Unitatea integrată de procesare grafică (iGPU) este un PowerVR SGX licenţiat de la Imagination Technologies, dar nu ştim încă ce generaţie de iGPU a fost implementată. Noul cip este fabricat în tehnologie de 28nm şi vine cu suport pentru memorii de tip LPDDR2 şi LPDDR3.

Din punct de vedere al performanţei, noua jucărie pare să fie destul de agilă, asa cum se poate vedea în clipul pe care colegii de la phonearena.com au reuşit să-l filmeze. Vor fi 16 GB de memorie NAND flash pentru stocare şi credem că vor exista şi o versiune 3G şi o versiune numai cu Wi-Fi.

Nu avem informaţii clare cu privire la schema de preţ pe care o va folosi Lenovo pentru S6000, dar zvonurile spun că principalul concurent va fi ASUS MeMO Pad Smart. Un aspect pozitiv este faptul că noua tabletă cantareşte numai 560 de grame ceea ce o face mai uşoara decât popularul Apple iPad.