Tech

Lenovo ThinkPad cu Sandy Bridge si autonomie de pana la 30 de ore

Lenovo ThinkPad cu Sandy Bridge si autonomie de pana la 30 de ore

Compania Lenovo a anunţat că va face upgrade-uri serioase pentru gama de laptopuri ThinkPad destinată segmentului de business. ThinkPad seriile L, T şi W vor beneficia de un refresh de primăvară.

Printre cele mai importante upgrade-uri se numără dotarea laptopurilor cu procesoare Intel Sandy Bridge şi cu procesoare Core vPro, baterii care se pot schimba între diferite modele pentru a mări mobilitatea, hard disk-uri securizate şi cititor de amprentă pentru a preveni furtul informaţiei. Mai mult, autonomia bateriei va fi mult mai mare decât la generaţiile anterioare.

Referitor la autonomia bateriei, modelul T420 este în top, cu o baterie de 9 celule care oferă o autonomie de până la 15 ore, la care putem adăuga încă o baterie de 9 celule, autonomia ajungând astfel la aproximativ 30 de ore. Modelul T420s vine cu o baterie de 6 celule, care oferă o autonomie de până la 10 ore.

Mai mult, toate modelele din seria T şi W vin cu opţiunea de a face shimb automat intre plăcile video, cu ajutorul tehnologieinVidia Optimus. Astfel, când nu avem nevoie de performanţe grafice foarte mari, putem alege să salvam viaţa bateriei utilizând placa video cu performanţe mai scăzute. Această opţiune va mări autonomia bateriei cu 33% faţă de modelele anterioare.

Noile modeleLenovo ThinkPad vor avea capabilităţi multimedia foarte interesante: în primul rând avem opţiunea de video conferinţă, care le permite utilizatorilor să folosească fie modul PrivateChat, care suprimă zgomotele din jur şi se concentrează pe o singură voce, fie modul Conference Call, care permite ascultarea sunetelor pe o rază de 360 de grade. Acest schimb este posibil cu ajutorul celor două moduri separate de microfon.

În al doilea rând, atunci când ascultăm muzică sau când vizionăm un film, computerul ştie ce componente nu ne sunt folositoare şi le reduce activitatea, astfel mărind viaţa bateriei cu 30%.

De asemenea, noile laptopuri vin cu o tehnologie de reducere a zgomotului provocat de tastatură. Această opţiune este foarte importantă pentru segmentul de business, deoarece adesea ne supără zgomotul făcut de colegii care tastează.

Preţuri şi disponibilitate:
Toate modelele noi de ThinkPad vor ajunge în piaţă în luna martie, iar preţurile vor fi următoarele:
T420s – 1.329 dolari, T 420 – 779 dolari, T 520 – 909 dolari, L 420 – 719 dolari, L 520 – 719 dolari , W520 – 1.329 dolari