Tech Laptop

Lenovo ThinkPad T400s – eleganta si performanta

Lenovo ThinkPad T400s – eleganta si performanta

ThinkPad T400s este un nou laptop ultra-subţire de la Lenovo dedicat oamenilor de afaceri. Cele două elemente pe care se axează acest model sunt portabilitatea deosebită (laptop-ul având sub 2 cm grosime şi sub 2 kg) şi performanţele tehnice. În comparaţie cu cei doi concurenţi direcţi, este cu 22% mai uşor şi 17% mai subţire decât Dell E6400 şi cu 22% mai uşor, respectiv cu 30% mai subţire decât HP 6930P.

De remarcat faptul că şi ThinkPad T400s, la fel ca predecesorul său ThinkPad X300, este dotat cu carcasa din fibră de carbon reîntărită, Top Cover Roll Cage. Materialul, folosit în construcţia avioanelor şi pentru producerea cadrelor de bicicletă, este foarte uşor şi asigură în acelaşi timp o rezistenţă deosebită. Dar acestea nu sunt singurele inovaţii în materie de design. De exemplu, deoarece studiile au arătat că utilizatorii apasă tastele Delete şi Escape de 700 de ori pe săptămână, aceste butoane sunt acum mai mari. În plus, spaţiile dintre taste au fost micşorate (ca să nu cadă ceva printre ele), iar touchpad-ul a fost îmbunătăţit cu o nouă textură şi tehnologia multi touchpad.

ThinkPad T400s poate extrem de util şi pentru comunicarea prin intermediul calculatorului, datorită tehnologiei VOIP (Voice Over Internet Protocol). Astfel, laptop-ul se remarcă prin următoarele caracteristici: cameră web integrată de 2 megapxeli, un volum mai mare al boxelor comparativ cu modelul T400, o tastă specială pentru volum, microfoane digitale stereo care reduc zgomotul de fond.

Laptop-ul poate fi deschis apăsând pur şi simplu cititorul de amprente. Şi ce găsim dincolo de design-ul plăcut, în spatele ecranului LED de 14.1 inch (35 cm)? Următoarele specificaţii tehnice:

– Procesor Intel 2.53 GHz Core 2 Duo
– capacitate hard drive de 128 GB sau 250 GB
– autonomie baterie: aprox 6 ore; caracteristica Energy Star 5.0, pentru eficienţă energetică
– DVD burner / Blu-Ray player
– Ethernet, WiFi, WWAN, Bluetooth
– Express Card slot / card reader 5-in-1
– poate suporta două monitoare via Display Port şi conector VGA
– Port USB/eSATA
– suportă Lenovo’s ConstantConnect şi tehnologia Protect (permite utilizatorilor o conexiune mai bună între smartphone-ul BlackBerry şi laptop

Gasim laptop-ul Lenovo Thinkpad T400s la eMAG, avand un pret special.