Laptop

Lenovo ThinkPad T440s – UltraBook cu Dual Battery si NFC

Lenovo ThinkPad T440s – UltraBook cu Dual Battery si NFC

Noul portabil va fi disponibil cu ecrane IPS care vor oferi o rezoluție decentă, de 1600 pe 900 pixeli, dar vom avea la dispoziție și o opțiune FullHD. Lenovo ThinkPad T440s cântărește numai 1590 de grame și măsoară doar 21 milimetri, pe muchia cea mai groasă. UltraBook-ul ne aduce acum și conectivitate NFC, iar motorul principal va fi noua arhitectură de procesare Haswell.

Sistemul vine acum și cu două baterii. Ambele sunt baterii de 3 celule, dar una este integrată și cealaltă poate fi schimbată de utilizator. În practică, bateria integrată va menține laptop-ul în funcțiune, în timp ce utilizatorul va avea posibilitatea să înlocuiască bateria demontabilă cu una de rezervă. Acumulatoarele disponibile opțional pot avea până la 9 celule. Noi găsim această tehnologie ca fiind foarte utilă, iar Lenovo a numit-o Power Bridge Battery.

ThinkPad T440s are o construcție solidă, care a fost testată conform anumitor standarde militare despre care Lenovo încă nu a oferit prea multe detalii. Laptop-ul vine cu opțiuni de conectivitate multiple care includ un port USB 3.0 rapid, dar tot n-am scăpat de conectorul VGA. Portabilul ne mai oferă și un WebCAM integrat 720p și boxe Dolby Home Theater v4.

UltraBook-ul va ieși la vânzare în curând pentru că Lenovo deja l-a listat pe paginile magazinului online oficial, dar prețul încă nu a fost dezvăluit.