Tech

Maguay Geeks Together – prima editie

Maguay Geeks Together – prima editie

Săptămâna trecută, tot într-o zi de joi:), ne-am strâns mai mulţi pasionaţi de tehnologie şi IT&C la Maguay Geeks Together, o întâlnire mai puţin formală şi am discutat despre tehnologie, dar şi despre viitorul Maguay, planuri de dezvoltare, despre produse etc.

Am aflat că Maguay pune foarte mult accent pe generaţia de laptop-uri Maguay MyWay lansată la începutul acestui an. Acesta vine cu 3 mari avantaje:
Configurabilitate – Fie ca vrei un laptop pentru birou, navigare web, multimedia, pentru aplicatii complexe sau sa te joci, fie ca vrei ceva usor de transportat, sa te tina bateria foarte mult, sau poate chiar le vrei pe toate intr-un singur portabil – MyWay are intotdeauna configuratia potrivita, de la netbook-uri la notebook-urile mari si complexe. Maguay cred ca este singurul brand flexibil, la configurabilitate, pe aceasta piata din Romania.

Tehnologia de ultima generatie – Maguay are parteneriate strategice cu Intel si Microsofot, astfel putand oferi, prin brandul MyWay, cele mai noi tehnologii.

Cel mai rapid service – Pentru ca este fabricat in Romania, MyWay beneficiaza de cel mai rapid service din tara: pana la 7 zile pentru remedierea oricarei probleme de functionalitate.

Noi vă invităm să citiţi şi review Maguay MyWay H15.02x, un laptop multimedia care beneficiază de cele 3 avantaje Maguay.

Legat de tablete, Maguay nu se grăbeşte. Aşteaptă momentul potrivit şi combinaţia corectă. Anumite zvonuri spun că se aşteaptă Windows 8 şi undeva în 2012 vor scoate şi tablete, poate chiar şi un ultrabook.

Şi dacă tot am amintit de noile portabile ultrabook, Bogdan Georgescu de la Intel ne-a făcut o scurtă prezentare la ce înseamnă aceste laptop-uri ultra-slim, tehnologiile care stau la baza lor şi cum prezintă Intel viitorul. Adevărul este că şi eu am mare încredere în noua generaţie de laptop-uri. Chiar dacă preţurile nu sunt cele sugerate de Intel, tot cred că anul viitor vom vedea mai multe ultrabook-uri pe piaţă, iar vănzările vor creşte pe acest segment.

Prin redacţia noastră au trecut primele ultrabook-uri – Asus ZenBook UX31 şi Asus ZenBook UX21. Iar pe viitor aşteptăm şi modelele de la Acer, Lenovo, Toshiba, Samsung şi chiar Maguay.

În cadrul Maguay Geeks Together s-a discutat şi despre tehnologia vPro de la Intel şi cloud computing pentru business de la Microsoft. Personal nu m-au interesat foarte mult aceste discuţii, nu eram în targetul lor:). Mi-ar fi plăcut să vorbesc mai mult despre cloud computing pentru home useri şi m-ar fi interesat mai mult Windows Live, Skydrive etc.

A fost o prima ediţie reuşită şi cu multe discuţii aprinse. Pe viitor sper ca Maguay Geeks Together să fie mai targetat. Fotografii şi păreri găsiţi şi la Emil, Radu (ceva special şi chiar o să vă placă) şi Dan.