Software Tech

Microsoft lansează un nou Feature Update pentru Windows 10

Microsoft lansează un nou Feature Update pentru Windows 10

Chiar dacă cea mai nouă versiune a popularului sistem de operare continuă să se extindă, Microsoft nu pare să vrea să abandoneze suportul pentru Windows 10. „Bătrânul” OS a primit un nou Feature Update, adică versiunea  21H2. La fel ca predecesorii 21H1 și 20H2, update-ul de luna aceasta va deveni accesibil publicului, este ușor de instalat și se concentrează (din nou) asupra îmbunătățirii performanței și a optimizării funcțiilor importante.

Windows 10 21H2 împarte același OS de bază și același set de fișiere de sistem cu versiunea 2004, adică actualizarea din mai 2020. Asta înseamnă că noutățile introduse update-ul de luna aceasta vor fi disponibile și utilizatorilor care lucrează pe versiunile 2004 și 20H2. Disponibilitatea va fi asigurată printr-un quality update lunar care va putea fi activat prin intermediul unui enablement package.

Singurul „dezavantaj” pentru cei care rulează o versiune mai bătrâioară de Windows 10 este acela că 21H2 va fi descărcat și instalat ca un full update, adică va dura mai mult până să fie operațional.

Windows 10 nu va pieri prea curând

Cu această nouă actualizare, Microsoft se concentrează pe productivitate, management și securitate. Pentru începiut, 21H2 va fi disponibil doar pe anumite sisteme care rulează Windows 10 2004 sau mai nou. Procesul este foarte simplu; nu trebuie decât să navigați la Settings > Update & Security Windows Update și să selectați Check for updates. Odată ce 21H2 a fost descărcat, puteți selecta intervalul dorit pentru instalare și restartarea sistemului.

Microsoft menționeză că update-ul va fi lansat în săptămânile următoare, urmând să fie introdus sistematic, pentru a oferi utilizatorilor o experiență de descărcare și instalare optimă. Producătorul a confirmat faptul că aceasta nu este ultima versiune a sistemului de operare și că va reveni cu încă un update în 2022, pentru a se alinia cu următorul plan de lansare al lui Windows 11. Aici, promisiunea companiei este aceea de a continua să ofere suport pentru cel puțin o versiune de Windows 10 până pe 14 octombrie 2025.