Software Tech

Microsoft Office 2013 si trei versiuni noi de Office 365

Microsoft Office 2013 si trei versiuni noi de Office 365

Microsoft a anunțat o nouă versiune a pachetului Office. Varianta customer preview poate fi descărcată de pe site-ul oficial, următoarea versiune urmând să vină cu un design intuitiv care permite navigarea tactilă, cu ajutorul unui stylus, mouse sau unei tastaturi. Steve Ballmer a declarat la conferința de presă din San Francisco că noul Office are ca scop creșterea productivității, oferă flexibilitate și este dedicat atât utilizatorilor obișnuiți, cât și celor din sectorul business.

Noul pachet poate fi folosit la capacitate maximă împreună cu noul sistem de operare Windows 8. Primele aplicații ale noului Windows 8 pentru Office 2013 sunt OneNote și Lync și vin în special pentru tablete. Conținutul este la distanță de o atingere, iar cu stylus se pot lua notițe și se poate crea conținut mult mai ușor. Poate servi și drept laser pentru prezentări, iar e-mail-urile scrise de mână se transformă automat în text.

Office Home și Student 2013 RT includ noi versiuni de Word, Excel, Power Point și OneNote și vor putea fi incluse pe device-urile care au la bază ARM.

Cei de la Microsoft nu au uitat de cloud computing și au inserat noului Office mai multe opțiuni de salvare a documentelor online sau de accesare la distanță printr-un alt computer. Desigur, suita este folosită împreună cu Skydrive, atât încât conținutul poate fi mereu disponibil pe tabletă, telefon sau computer. Documentele sunt disponibile și offline și se sincronizează în momentul reconectării la internet.

Tot la categoria cloud pot fi regăsite și funcțiile de roaming care permit modificarea setărilor, fișierelor, template-urilor și dicționarului. Noul Office este disponibil ca un serviciu de abonare în cloud, utilizatorii având parte de actualizări constante pentru servicii ca Skype sau mai mult spațiu de stocare SkyDrive.

Office are acum integrată și o parte care ține de social. SharePoint vine pentru o coordonare mai bună a oamenilor, echipelor, documentelor și site-urilor, Yammer fiind integrat în acesta. Mai mult, avem parte și de Microsoft Dynamics și People Card care permite vizualizarea contactelor oriunde în Office.

OneNote păstrează notițele în cloud, disponibile pe toate device-urile, iar Read Mode din Word ajustează documentele în funcție de mărimea ecranului. Power Point vine acum cu un nou Presenter View care permite vizualizarea slide-urilor, timpului de prezentare și notele adiționale în privat. În timpul prezentărilor se poate da zoom, se pot nota anumite lucruri și se poate naviga prin touch sau cu ajutorul unui stylus. Lync aduce și posibilitatea utilizării video-urilor multiparty HD în prezentări.

Steve Ballmer a anunțat de asemenea și trei noi ediții Office 365 care, din momentul în care vor fi disponibile, vor veni împreună cu Office 2013 ( Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher și Access). Cele trei noi servicii vor fi: Office 365 Home Premium pentru familii și utilizatori obișnuiți, Office 365 Small Business Premium pentru afacerile mai mici și Microsoft 365 ProPlus pentru business-urile mari. Primul pachet vine de asemenea cu 20GB adiționali în SkyDrive și 60 de minute worldwide pentru Skype, iar cel de-al doilea include business-grade email, calendare, unelte de website și conferințe web HD.