Tech Laptop

MSI CX61 si CR61 – noi laptop-uri multimedia cu Intel Ivy Bridge

MSI CX61 si CR61 – noi laptop-uri multimedia cu Intel Ivy Bridge

MSI CX61 și CR61 sunt două modele noi de laptop-uri multimedia lansate de curând. Cele două modele de 15.6 inch vin echipate cu procesoare de a treia generație de procesoare, Intel Ivy Bridge, sistem audio SRS PC Sound și porturi care oferă o viteză de transfer mult mai mare, USB 3.0 și HDMI 1.4 pentru rezoluție HD.

Cele două vin cu tehnologia Turbo Boost 2.0 pentru performanțe superioare, DirectX11 și ECO engine power saving care permite reîncărcarea de 1,5 ori mai repede decât laptop-urile obișnuite. Ajunge la 80% în doar 80 de minute, dar cifrele pot varia.

Plăcile video între care putem opta sunt Nvidia GeForce GT640M cu 2GB memorie video și un scor de 7261 la testul 3D Mark Vantage și Nvidia GeForce GT630M pentru CX61 și Intel HD pentru modelul CR61. CX61 vine cu tehnologie MSI GPU Boost face schimbul automat între placa video dedicată și cea integrată în funcție de activități, oferind astfel echilibrul optim dintre performanțe și consumul de energie.

Au rezoluție de 1366×768, suportă până la 8GB RAM, iar HDD-ul de 2.5 inch poate fi de până la 720GB. Pe lângă porturile menționate mai sus, avem și un card reader 5în1, D-sub, audio jack și un port USB 2.0.

Ca design, modelele vin cu un finisaj metalic, chiar un look inspirat de mașinile sport, cu inserții de bronz atât pe interior cât și pe exterior. Speakerele au un aspect texturat, împreună cu celelalte elemente creând un design sofisticat.

Deasupra tastaturii, cei de la MSI au introdus taste dedicate unor diferite acțiuni cum ar fi: închiderea ecranului, pornirea Turbo Battery, deschiderea unității optice sau pornirea S-Bar, toate astea fiind utile mai ales pentru mărirea autonomiei. S-Bar reprezintă un toolbar care oferă shortcut-uri către programele principale ale sistemului de operare și alte aplicații MSI.

Portul USB 3.0 oferă o viteză de transfer de 4,8Gbps, ceea ce înseamnă de 10 ori mai mult decât USB 2.0. De exemplu, un fișier de 25GB se transferă în mai puțin de 70 de secunde și permite încărcarea dispozitivelor externe cu 80% mai repede. Tot la capitolul conectivitate întâlnim și Bluetooth 4.0 care ajunge la un transfer de 24Mbps.

Bateria de 6 celule oferă o autonomie de până la 7,5 ore, iar sistemele au dimensiuni de 383×249,5×32,5~37,6mm și cântăresc aproximativ 2,4Kg.

Deocamdată nu există mai multe informații cu referire la prețuri și disponibilitate, însă vă vom ține la curent.

Imagine-reprezentativa-1
Postarea Anterioara

Imagine-reprezentativa-1
Postarea Urmatoare