Tech Laptop

MSI GE40 – Notebook de gaming cu Haswell si GeForce GTX 760M

MSI GE40 – Notebook de gaming cu Haswell si GeForce GTX 760M

MSI construieşte laptop-uri de gaming extrem de puternice, dar de obicei acestea sunt sisteme destul de voluminoase şi grele. Acum compania se pregăteşte să lanseze un notebook de gaming subţire, cu o carcasă de numai 14 inch. Acesta cântărește mai puţin de 2 Kg, dar vine cu o puternică placă video Nvidia GeForce GTX 760M cu 2 GB de memorie video.

Procesorul este Intel Core i7-4720MQ şi rulează la 3.2 GHz, iar notebook-ul poate fi dotat cu până la 16 GB de memorie RAM DDR3. Este foarte interesant faptul că, deşi vorbim de un portabil de 14 inch, noul MSI GE40 foloseşte acelaşi sistem de stocare triplu ca şi GX70. Vorbim despre Super RAID care include două SSD-uri mSATA de 64 GB fiecare şi un HDD 2.5 inch normal, de 750 GB.

Cele două SSD-uri funcţionează în RAID 0 şi asta înseamnă că sistemul de operare şi programele instalate se vor mișca extrem de rapid căci această configuraţie atinge viteze de transfer care depăşesc 900 MB/s. Utilizatorul poate chiar să schimbe şi HDD-ul şi SSD-urile cu modele mai rapide. Astfel Super RAID poate depăşi 1 GB/s, iar HDD-ul poate fi chiar şi un Western Digital HGST Travelstar 5K1500 de 1.5 TB.

În opinia noastră, orice notebook cu un ecran mai mare de 13 inch ar trebui să vină cu un asemenea sistem de stocare a datelor, iar dotarea cu SSD-uri mSATA să rămână la latitudinea cumpărătorului. Laptop-ul de gaming MSI GE40 va fi disponibil începând cu luna iulie 2013, dar preţul rămâne necunoscut pentru moment.