Tech Laptop

MSI SketchBook | Laptop News

MSI SketchBook | Laptop News

Chiar dacă nu mai e aşa de mult până la Computex, unii producători preferă să îşi prezinte portabilele cu ceva timp înainte, probabil ca să se bucure din plin de atenţia presei şi să nu rişte să se piardă în avalanşa de anunţuri de la târg. Acesta este şi cazul lui MSI, care a expus, în cadrul unui eveniment din Amsterdam, un concept foarte interesant: un mini laptop cu tabletă de desen încorporată.

Simpaticul SketchBook dispune de o tastatură QWERTY care poate fi rotită la 180 de grade pentru a dezvălui un panou ce ţine locul unei tablete grafice în toată regula. Acesta este încadrat de o parte şi de alta de două butoane mari şi serveşte la realizarea de desene digitale cu ajutorul unui stylus.

Design-ul netbook-ului are câteva caracteristici speciale. În primul rând, trackpad-ul a fost mutat în colţul din dreapta sus şi are acum o formă circulară. Rama care înconjoară ecranul este mai lată în partea superioară şi cea inferioară, ceea ce îi dă mini laptop-ului un aspect oarecum retro. Evident, deocamdată nu există nici măcar detalii privind specificaţiile tehnice ale lui SketchBook, ca să nu mai vorbim de vreo dată de lansare (nici măcar nu se ştie sigur dacă acest concept MSI îşi va face loc pe piaţă până la urmă). Avem doar câteva fotografii ale unui prototip SketchBook non-funcţional.

Ideea celor de la MSI îmi aduce aminte de un alt concept de laptop, cel imaginat de Victor Bivolaru pentru designeri.