Tech Tableta

MSI tablet PC | Laptop News

MSI tablet PC | Laptop News

Nu mai e nicio surpriză faptul că MSI se pregăteşte să intre pe piaţa tablet PC-urilor, din moment ce toată lumea urmează aceeaşi tendinţă. Strategia companiei va fi oarecum similară cu a celor de la Asus, pregătind pentru lansare două tablet PC-uri diferite, unul cu display de 8.9 inch şi unul cu display de 10 inch. Mai mult decât atât, vor avea sisteme de operare diferite, unul rulând cu Windows 7, iar celălalt cu Google Android. Versiunea cu Windows 7 se va baza pe un procesor Intel Atom, în timp ce modelul cu Android va folosi platforma nVIDIA Tegra 2 (combină un procesor tip ARM cu placă grafică nVIDIA pentru a putea rula video HD). De altfel, apăruseră de ceva vreme zvonuri privind un tablet PC MSI cu Tegra 2.

Se pare că MSI va prezenta cele două modele de tablet PC-uri la târgul de electronice Computex, organizat în Taiwan la începutul lunii iunie, şi le va lansa mai apoi pe piaţă în cel de-al treilea trimestru al acestui an. Evident, pentru a intra în forţă pe piaţă, compania promite preţuri foarte competitive pentru viitoarele sale portabile.

În ceea ce priveşte modelul dual-touchscreen, pe care l-am zărit în iarnă la CES 2010, acesta va apărea de abia la sfârşitul anului 2010. Momentan, MSI întâmpină probleme legate de durata de viaţă a bateriei – cele două ecrane consumă foarte mult, ceea ce reduce autonomia la 3 ore, după cum declară şi Andy Tung, MSI.