Tech

MSI Wind U160 – lansare oficială

MSI Wind U160 – lansare oficială

Nu că n-am fi auzit deja de el de la CES 2010, nici că n-am fi văzut poze, nici video hands-on şi nu i-am fi aflat deja specificaţiile tehnice. Dar iată că mini laptop-ul MSI Wind U160s-a lansat oficial şi este deja disponibil în Taiwan (cu toate că nu se ştie şi la ce preţ).

Mititel şi frumuşel, disponibil în două nuanţe – auriu (Fancy Gold) şi negru (Jet Black), netbook-ul MSI Wind U160 este echipat cu procesor Pineview, care consumă puţin, aşa că promite o autonomie a bateriei impresionantă, de până la 15 ore – probabil cu o baterie de 6 sau de 9 celule. Cel puţin în teorie. Măsoară doar 2.5 cm grosime şi cântăreşte 1 kg cu o baterie de 3 celule.

Cei de la MSI au fost foarte atenţi la detaliile legate de design. Aflăm astfel că butonul Power al lui Wind U160 este luminat de un LED albastru şi că logo-ul MSI de pe carcasă străluceşte alb-argintiu atunci când mini laptop-ul este pornit. Palm rest-ul este învelit în materialul color-film-print rezistent la zgârieturi, iar tastatura este chiclet. De fapt, se pare că arată atât de bine, încât a câştigat premiul iF (International Forum Design) pentru design de produs.

În altă ordine de idei, specificaţiile tehnice pentru MSI Wind U160includ (o parte din ele le cunoşteam deja):
– ecran LCD de 10.1 inch, rezoluţie de 1024 x 600 pixeli cu timp de reacţie de 8 milisecunde;
– placă video GMA 3150;
– 1 GB memorie RAM;
– 160 GB HDD spaţiu de stocare;
– sistem de operare Windows 7 Starter;
– conexiuni 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth V2.0 + EDR, RJ45;
– 3 porturi USB 2.0, audio jacks, VGA out, 1.3 MP Webcam, 3.5G mobile broadband (opţional);
– echipat cu tehnologia MSI Eco, care permite utilizatorilor să aleagă dintre cinci moduri diferite de management al energiei – Gaming, Film viewing, Presentation, Word processing şi Turbo Battery; cu ajutorul acestei tehnologii putem vorbi de cele 15 ore de autonomie a baterie mai sus menţionate;