Tech Laptop

MSI X-Slim X350: ultra-thin şi dual core

MSI X-Slim X350: ultra-thin şi dual core

Până în prezent, linia X-Slim a celor de la MSI reprezenta cumva o alternativă mai ieftină şi mult mai slabă la MacBook Air. Laptop-urile aveau un design modern, erau ultra-thin şi consumau puţin, dar când venea vorba de procesoare, rămâneau mediocre. Evident, MSI n-a stat degeaba, aşa că recent a anunţat lansarea lui MSI X-Slim X350, o versiune îmbunătăţită a laptop-ului X340, care va funcţiona pe baza unui procesor dual core Intel CULP (Consumer Ultra Low Processor). Nu există încă foarte multe detalii, dar se aşteaptă ca acest procesor să fie un Intel Pentium Dual Core SU4100 sau un Core 2 Duo SU7300.

Evident, X-Slim X350 va fi ultra-thin şi va avea design-ul graţios al seriei X-Slim pe care îl cunoaştem deja. Carcasa solidă de magneziu se remarcă printr-un luciu preţios, obţinut prin tehnologia CFP (Color-Film Print) care trimite, se pare, la strălucirea cristalelor şi a diamantelor. Laptop-ul va avea sub 2 cm grosime, în jur de 1.5 kg şi va folosi noua tastatură Chiclet a celor de la MSI. Ecranul LED de 13.4 inch va ajunge la o rezoluţie de 1366×768 pixeli.

Din punctul de vedere al consumului energetic, laptop-ul stă foarte bine. Fiind echipat cu platforma CULV şi având un procesor Intel Core 2 Duo, consumă puţin şi nu emană foarte multă căldură. În plus, este echipat şi cu tehnologia ECO de economisire a energiei: tasta ECO te lasă să alegi între 5 moduri de consum: gaming, vizionarea de conţinut video, pregătirea unor prezentări, activităţi care vizează procesarea cuvintelor şi “Turbo Battery”. Toate acestea fac posibilă o autonomie de până la 9 ore cu bateria de 8 celule (poţi alege şi o baterie de 4 celule).

Alte specificaţii tehnice pentru MSI X-Slim X350 includ: o placă video integrată GMA 4500MHD, RAM de 2GB (DDR2), hard disk de 320GB sau 500GB. În plus, va avea o cameră web integrată de 1.3MP, porturi HDMI şi VGA, 802.11n WiFi, Bluetooth opţional, port Gigabit LAN, două porturi USB şi un combo port eSATA/USB , plus un card reader SD/MMC. Sistemul de operare pe care va funcţiona este Windows 7 Home Premium, iar momentan nu se ştie când va fi disponibil pe piaţă şi nici cât va costa.