Tech Stiinta

NASA confirmă o puternică explozie solară

NASA confirmă o puternică explozie solară

Dacă sunteți cât de cât la zi cu ce se discută prin bula voastră socială, este impozibil să vă fi scăpat știrea cu viitoarea pană de curent globală, anunțată de autoritățile austriece.

 

Dacă totuși nu știți nimic, fiți pe pace, pentru că totul este o strategie de comunicare a armatei de acolo, care se pregătește și pregătește populația pentru orice tip de catastrofă, naturală sau creată de om. Iar penele de curent nu par a fi ceva imposibil de întâmplat, pentru că sistemele energetice ale Europei sunt interconectate, deci o întrerupere în Serbia, să zicem, ar afecta și Marea Britanie. În plus, consumul energetic a crescut enorm, nu la fel de mult ca și producția.

Ei bine, mai degrabă ne-am feri de problemele legate de o posibilă interferență a furtunii solare descoperite de NASA pe 28 octombrie, care este una de proporții, spun specialiștii de acolo, nu aceia de pe Facebook, de la noi. 😉

 

În timp ce radiația de la erupția solară nu va afecta nimic de pe suprafața Pământului, poate provoca furtuni geomagnetice în atmosfera superioară a Pământului, care pot interfera cu semnalele GPS și de comunicații, precum și cu sateliții. Într-o notă mai pozitivă, particulele încărcate din erupția solară care interacționează cu câmpul magnetic al Pământului pot provoca aurore. Agenția spațială recomandă acelor oameni care locuiesc în nordul SUA și Canada să fie cu ochii pe un posibil spectacol de lumini în weekend.

Deci, pregătiți de un blackout la semnalul de telefon pentru ceva vreme? Sper că aveți cu cine discuta live, dacă pe rețelele de socializare nu veți putea face asta… 😛