Tech Laptop

Netbook-uri cu Intel Cedar Trail abia in 2012

Netbook-uri cu Intel Cedar Trail abia in 2012

Intel a dezvăluit noul chipset Atom în vara anului acesta, dar se pare că netbook-urile nu au intrat efectiv pe piaţă cu noul Intel Cedar Trail ce se bazează pe o tehnologie de 32nm. S-ar zice că întârzierea este cauzată de o problemă cu driverele grafice care ar putea dura până la sfârşitul lunii decembrie. Cel mai probabil noile netbook-uri cu Intel Cedar Trail vor veni în 2012, dar unele firme deja s-au poziţionat vehement la începutul liniei de start.

Asus a adăugat pe site-ul oficial manualele de utilizare online pentru anumite modele noi cu Cedar Trail cum ar fi Eee PC R051CX, Eee PC 1011CX şi Eee PC R011CX. Se aşteaptă ca Asus să lanseze în curând Eee PC 1025C şi 1025CE de 10 inch. De asemenea, se pare că şi cei de la Samsung au în plan un netbook cu Cedar Trail, Samsung N102S.

Noile Intel Atom Cedar Trail nu vor aduce o schimbare atât de mare faţă de Pine Trail, aşa că aşteptarea modelelor cu acest upgrade nu va chiar atât de grea. Pentru cei care doresc să îşi achiziţioneze un netbook, pot să aleagă un model care este acum deja pe piaţă decât să mai aştepte până la anul mai ales că preţurile sunt decente, sub 250 de euro.

Având în vedere că cei de la Asus şterg praful de pe modelele de 10 inch şi încă încearcă o îmbunătăţire a lor, mă întreb cât de împăcaţi sunt acum cei de la Samsung cu decizia lor de a renunţa la netbook-urile de 10 inch.